Gündem
30 Nis 2013 15:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:09

PATRONUN 1 MAYIS MAİLİ ÇALIŞANLARI ŞOK ETTİ!

Bir şirketin Genel Müdürü olan Çiğdem Ö.'nün, 1 Mayıs ile ilgili çalışanlarına gönderdiği bir e-posta büyük tartışma yarattı.

Çiğdem Ö. başında bulunduğu grubun çalışanlarına yönelik bir e-posta hazırladı. Tepki çekebilecek ifadeler yer alan bu e-poastanın ekran görüntüsünü internette de paylaşınca tartışmalar da beraberinde geldi.

Çiğdem Ö., “Siz varoş işçilerinin bayramını kutlarım öncelikle…O gün evlerimizde çalışma kararı aldık. Ancak sabah 9’da herkes PC’sinin başında olacak. Saat 16:00 a kadar  normal mesaideymişcesine çalışacağız.  Müşterilere full destek vereceğiz.  Birisini offline görürsem eğer cumartesi pazar ofiste bekletirim haberiniz olsun  ” ifadeleri yer alan e-postayı sosyal medyada kendisine ait hesapta paylaştı.

Sosyal medyada çok hızlı yayılan mesaja her kesimden tepkiler çığ gibi büyüdü. Çiğdem Ö., hurriyet.com.tr’nin soruları üzerine yaptığı açıklamada söz konusu e-postanın ciddi bir içerik taşımadığını, bir iş kazası yaşadıklarını kaydetti.

Her geçen gün giderek güçlenen sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar bu şekilde ciddi sorunlara yol açabiliyor. Kimi zaman görevden almalara kadar dahi giden sosyal medya kazalarından birinin, bu alanda uzmanlığı olan bir isme denk gelmesi ise işin ilginç tarafını oluşturdu.

“İŞ KAZASI YAŞADIK”

Çiğdem Ö. konu ile ilgili açıklamasında özetle şunları ifade etti: “Ben kendim daha geçen yıl 1 Mayıs’a gittim. Üniversitede pek çok kez gözaltına alındım. Toplumsal olaylarda hep var oldum. En son Emek Sineması için yapılan protestoda yer aldım. Çalışanlarıma ‘varoş işçileri’ diyebilecek biri değilim ki ben. Üstelik ben de oralardan geldim.  O mailin içeriğinin ciddi olmadığı çok açık. Üstelik çalışanlarımızın, o mailin altında gülerek yazdıkları yorumlar var... Kendi içinde yaptığımız espriydi bu. Eğer kötü niyetle yazılmış bir mail olsaydı kendi kişisel hesabımdan paylaşır mıydım? Üstelik biz şirket olarak da sosyal medya danışmanlığı yapıyoruz.  Maalesef çok saptırıldı. Sosyal medya bu yapacak bir şey. Terzi kendi sökemez misali bir iş kazası yaşadık.”

Çiğdem Ö. söz konusu maili 17 çalışanına gönderdiğini ifade ederek, çalışanlarının isterlerse 1 Mayıs’a gidebileceklerini de kaydetti.