Gündem
13 Şub 2024 09:06 Son Güncelleme: 13 Şub 2024 09:31

Patron çıldırdı! Belediyeden bir peşin, iki taksit arsa!

Alıcıların gözünü korkutmak istemeyen Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin kampanyaya devam ediyor. Daha önce akaryakıt istasyonu arsasını taksitle satışa çıkartan Cin şimdi de sanayi arsasını taksitle satacak. Meclis oturumunda ‘Alacaklının gözünü korkutmamak için taksiyle satıyoruz’ savunmasını yapan Cin, arsayı alacak kişiden de KDV de almayacak.

Medyaradar'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre; Pendik Belediyesi, Şeyhli Mahallesi’nde bulunan 2 bin 577 metrekare büyüklüğündeki sanayi imarlı arsasını satışa çıkardı. Arsanın muhammen bedeli ise 48 milyon 921 bin lira olarak belirlendi. Açık teklif usulü yapılacak İhale 28 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşecek. İlanla ilgili şu bilgilere yer verildi, ‘Söz konusu taşınmaz imar planında Büyük Sanayi alanında kalmakta, Maksimum 2 Kat olmak üzere maksimum Kaks:0,80’dir. Şeyhli 10467 ada 7 parsel sayılı 2.577,15 m² alanlı taşınmazda bulunan 2.174,28 m² Belediyemiz hissesinin satış işleminde KDV alınmayacaktır’ denildi.

TAKSİTLE SATACAK!

Pendik Belediyesi 23 Şubat'ta yapılacak olan arsa satışını yine taksitli satacağını duyurdu. Kapalı teklif usulü satılacak olan arsanın yüzde 40’ı peşin alınırken kalan para iki taksitle ödenecek. Pendik Belediyesi geçtiğimiz yıl 206 milyon liradan muhammen bedelle satışa çıkarılan akaryakıt istasyonu imarlı olan arsayı da beş taksitle ihale edilmişti. Belediyeye gelir getirmesi amacıyla ilana çıkan arsanın taksitle satılacak olması belediye meclisinde tartışma çıkarmıştı.

MECLİSİ KARIŞTIRDI!

CHP’li Meclis üyesi Tarık Balyalı, belediye arsalarının taksitle satışa çıkarılmasını, ‘Malımızı satıyoruz ama parasını taksitle alıyoruz. Arsayı niçin satılıyor? Gelir elde etmek, borç ödemek ya da yatırım yapmak için satılıyor. İhaleye parası olan, imkanı olan girer fiyatı uyuyorsa alır. Belediyeye de gelir oluşur. Ne demek taksitle satmak? Taksitçi miyiz biz? Pendik Belediyesi gibi arsa satışında uzman olmuş, yıllardır İstanbul’da arsa satışında rakip tanımamış bir belediyenin taksitle satış yapmasını; ekonominin bozulmasına ve ihaleye girecek kişilere ödeme kolaylığı sağlanmak istenmesine mi bağlamalıyız?’ sözleriyle eleştirdi.

“BU PAZARLAMA TAKTİĞİDİR”

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, kendisine yöneltilen eleştirilere, “İlk defa mı böyle bir ihale gördünüz? Bu bir ticari pazarlama yöntemi. Bir yeri peşin satmaya kalkarsanız, mesela 100 milyon TL vermeye korkar. Ama bunu 4 taksitle satarsanız ‘bunu öderim’ der. Bu pazarlama taktiğidir. Muhammen bedeli de bazen düşük tutarız, girmeye korkmasınlar diye. Ticari amaçlı kar elde etmeye çalışıyoruz’ yanıtını vermişti.