Gündem
31 Mayıs 2011 21:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:24

PARTİLERİN TRT SIRALARI BELLİ OLDU

TRT'de yapılacak propaganda konuşmaları için yapılan kurada hangi parti kaçıncı sırada yeraldı?

AKP, oy pusulasının ardından TRT'de yapılacak propaganda konuşmaları için yapılan kurada ilk bölümünde 1. ikinci bölümünde de 2. sırayı çekti. CHP, 5 Haziran'da TRT'den yapılacak propaganda konuşmasının ilk bölümünü 9. sırada seçimden bir gün önce yapılacak olan konuşmasını da 14. sırada yapacak. MHP ise, 5 Haziran'da 8. sırada 11 Haziran'da ise 5. sırada konuşacak.
Yüksek Seçim Kurulu(YSK) siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belinlenmesi için ad çekme kurası düzenledi. YSK Başkanı Ali Em ve YSK üyeleri ile siyasi parti temsilcilerinin katıldığı sıra belirleme kurası YSK'nın yemekhanesinde gerçekleştirildi. TRT'den yapılacak propaganda konuşmalarının ilki 5 Haziran'da ikincisi ise seçimden bir gün önce 11 Haziran'da gerçekleştirilecek. Bu nedenle siyasi parti temsilcileri önce 5 Haziran ardından da 11 Haziran'daki konuşmaları için sıra belirlemesi yaptı. CHP temsilcisi birinci bölüm konuşmaların belirlendiği kurada önce 1. sırayı çektiğini açıkladı, ancak AKP'de aynı konuşma için çektiği sıranın 1 olduğunu açıklaması salonda kısa süreli karışıklık yaşattı.
CHP'nin 9′uncu, AK Parti'nin de 1′inci sırada yer aldığının belirtilmesi üzerine bazı parti temsilcileri itiraz ederek çekilişin yeniden yapılmasını istedi. Ancak CHP ve AK Parti temsilcilerinin sonucu kabul etmesi üzerine çekilişe devam edildi. AKP oy pusulasının ardından televizyonlarda da yapılacak propaganda konuşmalarının birincisinde 1. ikincisinde de 2. sırayı çekti. Siyasi parti temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen çekilişe göre, 5 Haziran'da yapılacak propaganda konuşmalarının sırası şöyle:
1- Adalet ve Kalkınma Partisi
2- Büyük Birlik Partisi
3- Millet Partisi
4- Milliyetçi ve Muhafazakar Parti
5- Liberal Demokrat Parti
6- Türkiye Komünist Partisi
7- Hak ve Eşitlik Partisi
8- Milliyetçi Hareket Partisi
9- Cumhuriyet Halk Partisi
10- Demokrat Parti
11- Halkın Sesi Partisi
12- Saadet Partisi
13- Doğru Yol Partisi
14- Demokratik Sol Parti
15- Emek Partisi.
TRT'de 11 Haziran'da yapılacak ikinci bölüm propaganda konuşmalarının sırası ise şöyle:
1- Demokratik Sol Parti
2- Adalet ve Kalkınma Partisi
3- Millet Partisi
4- Emek Partisi
5- Milliyetçi Hareket Partisi
6- Halkın Sesi Partisi
7- Milliyetçi ve Muhafazakar Parti
8- Türkiye Komünist Partisi
9- Hak ve Eşitlik Partisi
10- Büyük Birlik Partisi
11- Demokrat Parti
12- Saadet Partisi
13- Doğru Yol Partisi
14- Cumhuriyet Halk Partisi
15- Liberal Demokrat Parti.

ANKA