Medya
25 Mar 2021 07:15 Son Güncelleme: 25 Mar 2021 07:31

Parti tamam, kabine ne zaman? Abdülkadir Selvi tarihi açıkladı

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, AK Parti'nin dünkü kongresinden sonra kabine değişiminin gündemde olduğunu belirterek, tarihini de açıkladı.

AK Parti 7. Olağan Kongresi'nin ardından gözler kabinede yapılacak değişikliğe çevirildi. Partiyi yakından takip eden gazetecilerden olan Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabineyi bugün açıklamasını beklediğini yazdı. 

Abdülkadir Selvi, "Bakanlarda değişim var mı? Elbette var." diyerek, kongreden sonra bazı bakan isimlerinin de konuşulmaya başlandığını köşesine taşıdı. 

İşte Abdülkadir Selvi'nin o yazısı...

PARTİ TAMAM SIRA KABİNEDE

Ankara’da kar yağışı geceden başlamıştı. Sabaha beyaz bir kar örtüsüyle uyandık.

Hem kar yağışı, hem AK Parti kongresi üst üste gelince Atatürk Spor Salonu’na ulaşmak biraz zaman aldı.

Kongre salonuna ulaşmak için araçlarımızdan inip kar yağışı altında bir müddet yürüdük. Yani anlayacağınız “Beraber yürüdük biz bu yollarda” durumu oluştu.

Kongre salonuna ulaştığımızda ise pandemiye rağmen salon doluydu. Salondaki afişlerde, kongrenin teması olan istikrar ve güven vurgusu hâkimdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salona girişiyle tribünler dalgalandı. Ancak pandemi nedeniyle Erdoğan her zaman yaptığı salon turunu bu kez yapmadı.

AK Parti demek Erdoğan demek, Erdoğan demek AK Parti demek.

Erdoğan kürsüye çıktığı andan itibaren salonu bir orkestra şefi gibi yönetti.

TRİBÜNLERLE DİYALOĞU

Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm illeri tek tek sayarak başladığı konuşmasında, zaman zaman tribünlerle diyaloğa girdi. “Bir şarkısın sen, ömür boyu sürecek” şarkısının seslendiren gençlere, “Gençler, siz hepiniz zaten birer şarkısınız” diye karşılık verdi. Rizelilerin coşkusuna, “Rize kurban” diye eşlik etti. Sivaslıları, “Âlimler ve âşıklar şehri Sivas, hoş geldin” diye karşıladı.

Selamlamayı tamamladıktan sonra değindiği ilk konu cumhur ittifakıydı. Erdoğan böylece cumhur ittifakına verdiği önemi ortaya koydu. “2023 cumhur ittifakının yılı olacak” sözleri de bunu gösteriyordu.

Abdülkadir Selvi'nin yazısının tamamını okumak için...