Gündem
12 Haz 2011 22:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:27

PARMAKLIKLAR ARDINDAN TBMM'YE HANGİ İSİMLER GİDİYOR?

12 Haziran 2011 seçimlerinde Ergenekon ve Balyoz davası kapsamında yargılanan bazı isimler de milletvekili seçildi.

Ergenekon ile Balyoz davaları kapsamında tutuklu yargılanan Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Engin Alan milletvekili seçildi. Tutuksuz sanıklardan İlhan Cihaner ve Sinan Aygün de TBMM'ye girmeye hak kazandı. Bağımsız adaylardan Çetin Doğan, Doğu Perinçek ile Tuncay Özkan milletvekilliği için yeterli oyu alamadı.
12 Haziran Genel Seçimi için 50 milyonu aşkın seçmen sandık başına gitti. 85 seçim çevresinde 199 bin 207 sandıkta oy kullanıldı. Bağımsız adaylarla birlikte toplam 7 bin 660 milletvekilliği için yarıştı.
Seçimlerde Ergenekon ve Balyoz davası kapsamında yargılanan bazı isimler de milletvekili seçildi. MHP'nin adayı Balyoz tutuklusu Engin Alan'a İstanbul'dan parlamento yolu açıldı. CHP adayları Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal Zonguldak'tan, Mustafa Balbay ise İzmir'den vekil seçildi.
Davanın tutuksuz sanıkları Sinan Aygün Ankara'dan, İlhan Cihaner Denizli'den TBMM'ye girdi. Ergenekon ve Balyoz davalarının tutuklu sanıklarından bağımsız adaylar Doğu Perinçek, Tuncay Özkan ve Çetin Doğan'a da milletvekilliği için vize çıkmadı.

CHA