Gündem
29 Nis 2020 13:41 Son Güncelleme: 29 Nis 2020 23:07

Parlamento Muhabirleri Derneği 56 yaşında!

Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) bugün 56 yaşına basıyor.

56, PMD’nin resmi kuruluş yaşı.

23 Nisan 1920'de Mustafa Kemal ve dava arkadaşlarının çabaları ile Büyük Millet Meclisi açıldığında tanıkları parlamento muhabirleriydi.

Kökleri oraya uzanan PMD, aslında bugün 100. yılına giriyor…

Basın özgürlüğü ve demokrasi mücadelesinde kurumsal olarak 56 yılı geride bırakan PMD, üyelerinin katkısı ile dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla, mesleki çizgiden bir an bile sapmadan geleceğe emin adımlarla yürüyor.

Cumhuriyet tarihi boyunca gerek mesleki, gerekse siyasi pek çok önemli olaya tanıklık eden PMD, bugün bu birikimini ve deneyimini gelecek kuşaklara aktarma çabasını azimle sürdürüyor.

PMD, demokrasinin askıya alındığı, herkesin sustuğu, susturulduğu dönemlerde “demokrasi ve basın özgürlüğünün, halkın haber alma hakkının” yılmaz savunucusu olmayı seçmiş bir meslek örgütü olarak, bugün de aynı sorumluluğu onur ve gururla taşıyor.

Basın özgürlüğünün sınırlarının olabildiğince genişletilmesi için kurulduğu günden bu yana etkin mücadele veren PMD, iktidarların bu alanı daraltma girişimlerine karşı durmayı da en temel görev sayıyor.

Yıllardır tavizsiz biçimde savunduğumuz mesleki ilkeleri, gazetecilik etiğini önceleyen demokratik örgüt yapımızı gelecek kuşaklara taşıma inancımız tamdır.

Başta Kurucularımız, Başkanlarımız, Yönetim, Denetim ve Onur Kurulu olmak üzere 56 yılda derneğimize katkı sağlayan, emeği geçen tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz.

Yaşamını yitirenleri saygı ve şükran duygularımızla anıyoruz.

Nice 56 yıllara PMD!

PARLAMENTO MUHABİRLERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU