Gündem
04 Kas 2014 15:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:53

Paris'te Türk Sinemasıyla randevu

Türk filmleri 28-30 Kasım'da Fransız seyircisiyle buluşacak.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil'in ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle organize edilen etkinlik, Türkiye'nin öykülerinin çeşitliliğini ve her iki toplumun paylaştığı ortak duyguların derinliğini sergilemek için hayata geçirilecek.

Her yıl geleneksel olarak farklı içerikler ve yeniliklerle Fransız seyircisiyle buluşacak etkinlik, bu yıl Türk sinemasının 100. yılına ithaf edildi.

Etkinlik kapsamında, Montparnasse bölgesinde yer alan kültür ve sanat merkezi Le Lucernaire'de, Ömer Lütfü Akad'ın yönettiği, Hülya Koçyiğit'in başrolünü oynadığı "Gelin", Yılmaz Erdoğan'ın senaryosunu yazdığı, yönettiği ve Behçet Necatigil'i canlandırdığı "Kelebeğin Rüyası", yönetmen Yavuz Turgul'un başrolünü Şener Şen'in oynadığı "Muhsin Bey", Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazıp yönettiği ve başrolünü oynadığı "Pek Yakında", yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın senaryosunu Ebru Ceylan ile yazdığı, 64. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü kazanan "Kış Uykusu" ücretsiz gösterilecek.

Paris'te 28-30 Kasım'da gerçekleştirilecek "Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu"nun afişini, Metin Erksan'ın 1965 yapımı filmi "Sevmek Zamanı"ndan bir sahne süsledi.

Randevunun Kreatif Direktörü Serap Engin, "Sevmek Zamanı" filminin afişte olmasının, dün olduğu gibi bugün de dünyada sanat sinemasının en büyük destekçisi Fransa'nın, sinemanın düşüncel gücüne olan inancına selam gönderirken, sadece ülkelere değil, dünya vatandaşlarına ait sinema hazinesinin restorasyonunun ve gelecek kuşaklara kazandırılmasının önemini de hatırlatmasından yola çıktıklarını belirtti.