Magazin
27 Ara 2023 10:25 Son Güncelleme: 27 Ara 2023 10:29

'Parazit' filminin oyuncusu arabasında ölü bulundu

48 yaşındaki aktör Lee Sun-kyun, Seul’de bir otoparkta, aracı içinde ölü bulundu. Polisin Lee’nin evinde bir not bulduğu aktarıldı.

Güney Kore medyası, 48 yaşındaki aktör Lee Sun-kyun'un aracında ölü bulunduğunu bildiriyor. Ülkenin haber ajansı Yonhap, aktörün intihar etmiş olabileceğinden şüphe edildiğini aktardı. Yonhap'ın aktardığına göre, aktör başkent Seul’de bir otoparkta, aracı içinde ölü bulundu. Lee Sun-kyun’un yanında tüter halde bir kömür bloğu olduğu da aktarılıyor.

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA 19 SAAT İFADE VERMİŞ
Lee hakkında, esrar ve psikoaktif uyuşturucu kullanmak suçlamaları ile soruşturma yürütülüyordu. Ülke medyası, uyuşturucu soruşturması sonrası aktörün televizyon ve reklam işlerini kaybettiğini aktarıyor. Güney Kore’de uyuşturucu kullanımı ağır suç kapsamında soruşturuluyor. 48 yaşındaki Lee’nin haftasonu 19 saat boyunca ifade verdiği kaydediliyor. Polisin Lee’nin evinde bir not bulduğu da aktarılıyor.

İNGİLİZCE OLMAYAN BİR FİLME VERİLEN İLK OSCAR
48 yaşındaki aktör, Güney Kore’nin prestijli Ulusal Sanat Üniversitesi’nden mezun olmuştu. 2001 yılında da ilk kez bir televizyon projesinde yer aldı. Lee Sun-kyun ünü Bong Joon-ho’nun Parazit filmindeki dünyaya yayıldı. Oscar kazanan film, küçük, karanlık bir yarı bodrum katında yaşayan yoksul bir Güney Koreli ailenin hikayesini anlatıyordu.

Parazit, En İyi Film Oscar’ı alan ilk Güney Kore yapımı olmuştu. Film aynı zamanda İngilizce olmayan bir filme verilen ilk en iyi film Oscar'ı olarak da tarihe geçmişti. Aktör Ekim ayında uyuşturucu kullanmak suçlamasıyla ifade verdi. Burada gazetecilere “Yarattığı hayal kırıklığı nedeniyle ailesi ve kamuoyundan özür dilediğini” söylemişti. Güney Kore’de uyuşturucu kullanımı ağır cezalarla engellenmeye çalışılıyor. Lee Sun-kyun kendisi gibi oyuncu olan Jeon Hye-jin ile evliydi ve çiftin iki oğlu vardı.