Gündem
04 Ağu 2014 12:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:32

Paralel olmadığına yemin etti; Eski Akşam yazarı AK Parti'yi topa tuttu!

Gazeteci yazar Fikri Akyüz sosyal medya hesabı üzerinden AK Parti’yi bombaladı.

Akşam gazetesinden yayın politikasına kızarak istifa eden Gazeteci yazar Fikri Akyüz sosyal medya hesabı üzerinden AK Parti’yi bombaladı.
 
Sözlerine ‘Paralel’ olmadığına iki kızının üzerine yemin ederek başlayan Akyüz AK Parti’yi bombalarken Cemaati de es geçmedi ve yaptığı yanlışlıkları dile getirdi.
 
İşte Fikri Akyüz’ün sosyal medya üzerinden yaptığı o açıklamalar:
 
PARALEL OLMADIĞINA YEMİN ETTİ
 
Bazıları "paralel olmadığına yemin et" diyorlar. Genelde yemin etmem ama edeceğim. İki kızımın üzerine yemin ediyorum; değilim. Olsam saklamam
 
Peki niye iki kızımın üzerine yemin ediyorum. Çünkü "karakter suikastçıları", "tıynet cellatları" bana iftira atıyor. Bu memlekette yolsuzlukların üstü örtülmemeli. Devlet içindeki paralel yapılanma bertaraf edilmeli. Ama ortalık cadı kazanından geçilmiyor.
 
BUNUN ADI VİCDANSIZLIKTIR
 
Topyüken bir camiaya "inlerine gireceğiz", "haşhaşi" demek hem nezaket dışıdır hem hukuk dışıdır. Sosyal barış dinamitleniyor. Önce bir koleje ruhsat vereceksin, adam 5 kat çıkacak. Başbakan emretti diye ruhsat iptal edilecek. Bunun literatürdeki adı vicdansızlıktır.
 
AYNI HATAYI CEMAAT DE YAPTI
 
"Cadı avı" şudur: Siyasetçi, bürokrat daha iyi yere gelebilmek ya da yerini muhafaza edebilmek için jurnallemeye başlar. Ahlak dibe vurur. Aynı hatayı bürokraside yıllarca Cemaat de yaptı. Yetkili mevkide olanların PEK ÇOĞU, cemaate sempati duymayan insanları kadroya almadılar.
 
CEMAAT DE AŞIRI ÖZGÜVEN VARDI MAHKEMEYE DÜŞTÜ
 
Bu memlekette yıllarca askerlerde aşırı özgüven vardı. Mahkemeye düştüler. Cemaatte de aşırı özgüven oluştu. Onlar da mahkemeye düştüler.  Şimdi de aynı aşırı özgüven Ak Parti kadrolarında oluştu. Bu, hayra alamet değildir. Adalet ve liyakat ilkesi kemirilmiş vaziyette…
 
AK PARTİ’NİN YERİNDE OLSAM KENDİME SEVİLAY YÜKSELİR’E ÖVDÜRTMEM
 
Ben cemaatin yerinde olsam, Bülent Keneş'e kendimi övdürtmem. Ben Ak Parti'nin yerinde olsam Sevilay Yükselir'e kendimi övdürtmem. Prof.Mustafa Erdoğan, Aksiyon'a röportaj verip,iktidarın yanlışlarını sıralıyor. O da mı haşhaşi? Memleketin en namuslu münevverlerindendir.
 
YİĞİT BULUT BU HÜKÜMETE HAKARET EDERKEN…
 
Yiğit Bulut bu hükümete 9 yıl boyunca hakaret üstüne hakaret ederken Prof. Mustafa Erdoğan bedel ödüyordu. Mertlik işte böyle bir şeydir.  Tarih muktedire yaltaklanan Kemalettin Kamu'yu, Aka Gündüz'ü değil, bedel ödeyen M.Akif Ersoy Kemal Tahir gibi yiğitleri yazmıştır diyor ve başka da bir şey demiyorum.