Gündem
19 Eki 2021 11:45 Son Güncelleme: 19 Eki 2021 12:09

Paraguay İstanbul Fahri Konsolosu Cengiz Deveci'den dikkat çeken açıklamalar!

Paraguay İstanbul Fahri Konsolosu ve Honest Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Deveci, “Türkiye’nin turizm pastasında Latin Amerikalı turistler büyük önem taşımaya başladı. Ülkemizde gelen Latin Amerikalılar, deniz ve kum tatili yerine kültürel gezilere önem veriyor” dedi.

Pandeminin dünya turizminde derin hasarlar oluşturduğunu ifade eden Deveci, 2022 için umutlu olduklarını ifade ederek, “2021 Ocak-Eylül ayları arasında sadece Latin Amerika’dan 39 bin turisti Türkiye’ye taşıdık. Bu Türkiye’deki acenteler arasındaki en yüksek rakamlardan bir tanesi” dedi.

“EKONOMİYE KATMA DEĞER SAĞLIYORUZ” 

Ülkelerin kalkınmasında kültür turizminin de etkili olduğunu söyleyen Deveci, “Kültür turizmi ile Anadolu’daki esnaf da nefes alır, ticaret canlanır. Türkiye’de kültür turlarının yaygınlaşması ve alternatif turizm alanlarının yaygınlaşması için elimizden geleni yapacağız. Turizmi dört mevsime yaygınlaştırmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin son dönemde Latin Amerika ülkeleriyle ilişkileri geliştirdiğini ve birçok alanda iş birliği yapıldığını söyleyen Deveci, “40 milyar dolarlık turizm sektöründe artık Latin Amerikalılar da önemli bir yer edindi. Ülkemize ciddi oranda döviz girdisi sağlıyoruz. Pandeminin getirdiği zorlu koşullar ortamında ülkemiz ekonomisine katma değer sağlamanın mutluluğu içindeyiz” diye konuştu.

Tüm dünyada olduğu gibi Latin Amerika’da da Türk dizilerinin yoğun bir şekilde izlendiğini belirten Deveci şöyle konuştu: “Türk dizilerini de birer fahri büyükelçilik olarak görüyorum. Televizyon ve diziler aracılığıyla ülkemizin reklamını kolaylıkla yapabiliyoruz. Paraguay, Meksika, Kolombiya ve Brezilya gibi Latin Amerika ülkelerindeki eğitim kurumları ile Türkiye arasında köprü vazifesi kurup, öğrenci değişim programlarına katılmalarını sağlıyoruz” dedi.

Deveci ayrıca Kolombiya ve Latin Amerika’nın tamamında faaliyet gösteren Juan Valdez adlı premium kahve markasını Türkiye’deki kahve tutkunlarıyla buluşturacaklarını da ifade etti.