Gündem
10 Mayıs 2016 12:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:30

Panama Belgeleri'nde Türk medyasından kimler çıktı?

ICIJ, birçok kişi ve şirketin off-shore yatırım faaliyetlerini ortaya çıkaran "Panama belgeleri"nin ikinci kısmını yayımladı.

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ), birçok kişi ve şirketin off-shore yatırım faaliyetlerini ortaya çıkaran "Panama belgeleri"nin ikinci kısmını yayımladı.

Dünyayı sarsan Panama Belgeleri’nde vefat eden Mehmet Ali Birand ile eşi Cemre Birand’ın ve Vuslat Doğan Sabancı’nın da  offshore hesapları var.

Birand Ailesi Romanya merkezli adres bildirmiş ve “Cauleigh” isimli bir şirketle çalışmışlar. Bu şirketin merkezi ise belgelere göre İsviçre’de bulunuyor.

Cauleigh ise 540 firmanın çalıştığı Horizon Investment isimli şirketle bağlantılı. Şirketlerin aktif olduğu yıllar 2009 ve 2013 olarak geçiyor.

Vuslat Doğan Sabancı da Var

Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ise belgelere göre İngiltere, merkezli Lansdell Overseas Development isimli şirketle çalışmış. Vuslat Doğan Sabancı’nın şirketinin adresi Çin’de görülüyor.Vuslat Doğan Sabancı’nın çalıştığı Lansdell Overseas Development şirketi ise belgelere göre 1998 ile 2013 yılları arasında işlem yapmış.