Televizyon
12 Eyl 2013 09:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:38

PANA FİLM'DEN 'BEN ONU ÇOK SEVDİM' AÇIKLAMASI!

Adnan Menderes dönemlerinin altıldığı 'Ben Onu Çok Sevdim' dizisi önceki akşam ilk bölümüyle ekrana geldi.

atv'de yapımcılığını Pana Film'in, yönetmenliğini Mehmet Bahadır Er'in, senaristliğini ise Seda Altaylı'nın yaptığı Adnan Menderes dönemlerinin altıldığı  'Ben Onu Çok Sevdim' dizisi önceki akşam ilk bölümüyle ekrana geldi.

Başrollerinde Mehmet Aslantuğ, İdil Fırat ve Birce Akalay'ın yer aldığı diziye şok suçlamalar yöneltildi.

'Ben Bu Adamı Sevdim' romanının yazarı İsa Yılmaz, 'Ben Onu Çok Sevdim' dizisi için Pana Film ile atv'ye ihtar çekti.

Dizide bazı yanlışlıkların yapıldığını belirten Yılmaz, "Ayhan Aydan'ın mahkemede giydiği elbise siyah değildi. Menderes 1946'da Başvekil olmadı ama dizide 1946 yazısından sonra Menderes'e Başvekil'lik verildi. Adnan Menderes'in idamında da etkili olan Türkçe Ezan olayı kısaca geçiştirildi. Oysa Önce Türkçe ezan sonra Arapça ezan okutulabilirdi. O gün insanlar Arapça ezan okunduğunda sokaklara dökülüp nasıl ağlamışlarsa, aynı duygusal canlandırma yine yapılabilirdi. Durgun senaryoya canlılık katılabilirdi" ifadelerinş kullanmıştı.

Pana Film'den ise suçlamalara karşı şu açıklama yapıldı:

"Adnan Menderes’in hayatının konu alındığı, birinci bölümü 10 Eylül Salı akşamı atv’de ekrana gelen dizi Ben Onu Çok Sevdim’in isim hakkı TPE nezdinde marka tescilli ve senaryosu noterden onaylı şekilde Pana Film’e aittir. Dizinin isim hakkı ve konusu, senaristlerimiz tarafından Ayhan Aydan’ın 1961 yılında mahkemede ifade verirken Adnan Menderes için söylediği “Ben onu çok sevdim” cümlesinden esinlenilerek konulmuştur. İsa Yılmaz adlı kişinin yazdığı “Ben Bu Adamı Sevdim” romanının haklarının maddi veya manevi çiğnenmesi söz konusu değildir. 11 Eylül Çarşamba günü yayınlanan ihtar, noter onaysız ortaya atılmış asılsız bir iddiadan ibarettir.

PANA FİLM"