Gündem
14 Ağu 2013 09:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

PALALI SABRİ'NİN YAKALAMA KARARI KALDIRILDI!

Gezi protestocularına pala ile saldıran Sabri Çelebi hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı.

Gezi protestocularına pala ile saldırdığı ve 3 kişiyi yaraladığı için hakkında 27 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Sabri Çelebi hakkındaki yakalama kararı 5 Ağustos’ta kaldırıldı.

Kaçma şüphesi yok diye serbest bırakılan Sabri Çelebi, 10 Temmuz’da Fas’a gitmiş, 11 Temmuz’da savcının itirazı üzerine tutuklama kararı verilmişti. Bu sırada Sabri Çelebi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame İstanbul 53’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Mahkeme 5 Ağustos’ta taraflar olmadan gördüğü tensip duruşmasında, Sabri Çelebi hakkındaki yakalama kararını kaldırdı. Avukatı Turan Öner, Sabri Çelebi’nin tehdit edildiği için dönmediğini belirterek, “Bu nedenle telefonu kapalı. Şikâyetçi olmak için delil topluyoruz” dedi.

YİNE GELMEDİ

Çelebi’nin bugün akşam saatlerinde yanında eşi Daoui Hanae ve çocuğu Havin Nilda ile birlikte İstanbul’a gelmek için THY ile ortak uçuş yapan Fas Havayolları’ndan bilet aldığı öğrenildi. Son dakikaya kadar İstanbul’a uçması için Fas Havalimanı’nda beklenen Sabri Çelebi’nin satın aldığı uçak biletini açığa aldırarak dönüşünü ileri bir tarihe ertelediği öğrenildi.

Sabri Çelebi ilk olarak 23 Temmuz günü Türkiye’ye dönmek için uçak bileti almış onu da son dakikada iptal ettirmişti. Fas’a gittikten sonra Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede hakkında 9 yıl 9 aydan, 27 yıla kadar hapis cezası istenen Sabri Çelebi, gittiği Kazablanka’dan DHA muhabirine telefonla yaptığı konuşmada bayramdan sonra Türkiye’ye döneceğini açıklamış ve şöyle konuşmuştu:

"Hakkımda 27 yıl istenmiş, adam öldürenler bile 4 yıl yatıp çıkıyor. 50 yıl istense umrumda değil yine de Türkiye'ye döneceğim. 1,5 yaşında çocuğum var. Ben ekmeğimi orada kazanıyorum. İşim gücüm İstanbul'da. Ben Fas'ta ne yapacağım. Çocuğumun rahatsızlığı nedeniyle dönüşüm gecikti. Ramazan Bayramı'ndan sonra Türkiye'de olacağım. “