Magazin
22 Mar 2021 10:54 Son Güncelleme: 22 Mar 2021 13:47

Palalı Sabri'nin 'Ebru Polat' temizliğine mahkemeden ret!

Gezi Parkı olayları sırasında elindeki palayla göstericilere saldıran Sabri Çelebi’nin şakıcı Ebru Polat ile Dubai’de tatil yaptığı ortaya çıktı. Sabri Çelebi, Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak haberlerin kaldırılmasını isterken, mahkeme haber alma özgürlüğünden bahsederek talebi reddetti.

Sabah’tan Atakan Irmak’ın haberine göre, tatil haberlerinin magazin gündemine düşmesinin ardından Sabri Çelebi, Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak haberlerin kaldırılmasını istedi. Mahkeme haber alma özgürlüğünden bahsederek talebi reddetti.

Gezi olayları sırasında göstericilere elindeki palayla saldıran ve “Palalı Sabri” adıyla tanınan Sabri Çelebi'nin Dubai'de bir gece kulübünde şarkıcı Ebru Polat'la samimi görüntülerini ortaya çıkmıştı.

Ebru Polat, bir süredir Dubai tatilinde yüzünü göstermediği bir iş adamıyla fotoğraflarını paylaşıyordu. Fakat Sabri Çelebi, Instagram hikayesinden Ebru Polat ile bir gece kulübünde eğlenirken görüntülerini yayınlamıştı.

“KİMSENİN HATASI BİR DİĞER İNSANI İLGİLENDİRMEZ”

Polat ve Çelebi'nin adı dedikodularına karışırken şarkıcıdan açıklama geldi. Polat açıklamasında, "Ünlü olmanın zorlukları işte; en ufak bir şeyde problem yaşarız. Ben görüştüğüm insanların GBT'sine bakmıyorum. Ben bir insanı seviyorum, görüşürüm, konuşurum. Kimsenin hatası bir diğer insanı ilgilendirmez. Kim ne yapmış ne etmiş geçmişinde ilgilendirmez. Ben yanlış bir şey yaparım amenna ama gelip beni eleştiremezsiniz. Kimsenin hatası kimseyi ilgilendirmiyor" diye konuştu.

HABERLERE ERİŞİM ENGELİ TALEBİNDE BULUNDU

İkili hakkında çıkan haberler üzerine Sabri Çelebi, Sulh Ceza Hakimliğine şeref ve haysiyetine saldırıda bulunulduğunu öne sürerek haberlere erişim engelli talebinde bulundu.

Sabri Çelebi'nin avukat tarafından hakimliğe sunulan dilekçede 2013 yılında haberlerde “Palalı Sabri” şeklinde bahsedildiği ancak artık haber değeri olmadığı için halen bu şekilde anıldığı anlatıldı.

UNUTULMA HAKKINDAN YARARLANMAK İSTEDİ

Şikayet dilekçesinde Sabri Çelebi'nin 7 yaşında bir kız çocuğunun olduğu anlatılırken, çıkan haberlerde palalı tabirinin kullanılmasından dolayı çocuğunun kendisine sorular sormaya başladığını psikolojik anlamda etkilenebileceğini, ayrıca magazinciler tarafından gündeme getirildiğini artık unutulma hakkından faydalanmak istediğini belirterek haberlerin erişime engellenmesini talep etti.

MAHKEME TALEBİ REDDETTİ

Talebi değerlendiren nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10. maddesinde herkesin düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama hakkına sahip olduğunu örnek vererek erişim engeli talebini reddetti.