Gündem
23 Şub 2021 19:50 Son Güncelleme: 23 Şub 2021 21:11

Özlem Zengin'le ilgili paylaşım yapan avukat Mert Yaşar hakkında flaş gelişme!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin hakkında paylaştığı sözler nedeniyle gözaltına alınan avukat Mert Yaşar çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Twitter'dan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin'e yönelik hakaret içerikli paylaşım yaptığı öne sürülen Mert Yaşar isimli kullanıcı tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın resen soruşturma başlatması üzerine, İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri avukat olan Yaşar'ın Eyüpsultan'daki evinde arama da yaptı.

Şüpheli aramanın ardından gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye götürüldü.

Burada soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından ifadesi alınan Mert Yaşar, tutuklanması talebiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik Yaşar'ın tutuklanmasına karar verdi. 

Ne olmuştu?
Cezaevinde "çıplak arama" yapıldığı eleştirilerini reddederek "Onurlu ve ahlaklı kadın bir sene beklemez" diyen ve tepki toplayan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Bu insanlar artık talimatla bebek sahibi oluyorlar, bebekli kadınlar cezaevinde var' demek için" açıklamasını yapmıştı. 

Twitter'da tepki toplayan Zengin'e avukat Mert Yaşar da tepki göstermiş, "Cumhurbaşkanlığı kabinesine ilk gece hakkı verilse, Özlem Zengin gagasını kapatır mı" demişti. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yaşar için yargı organlarına, "Bağımsız Türk yargısından bu Mert Yaşar denen mahlukun en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bu haysiyetsizlik karşısında acaba muhalefet ne yapacak? Kuvvetle muhtemel kafasını kuma gömecek. Takipçisi olacağız" diye seslenmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili resen soruşturma başlatmıştı.

Yaşar, 22 Şubat akşamı Eyüpsultan'daki evinde gözaltına alınmıştı.