Gündem
19 Şub 2021 13:56 Son Güncelleme: 19 Şub 2021 14:03

Özlem Zengin’in çıplak arama açıklaması olay oldu: Onurlu, ahlaklı kadın bir sene beklemez

AK Partili Özlem Zengin, Uşak'ta üniversite öğrencilerinin çıplak aranmadığını iddia ederek, "Suç duyurusu olaydan hemen sonra olur. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder. Onurlu, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu kurgusal bir harekettir" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Uşak Emniyet Müdürlüğü’nde çıplak aramaya maruz kalan kadınların bir yıl sonra suç duyurusunda bulunmasını eleştirerek, “Onurlu, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu kurgusal bir harekettir” dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis Genel Kurulu’nda KHK’lılara yapılan hukuksuzlukları anlattı ve ardından çıplak arama iddialarına yok denildiğini belirterek, Anayasa Mahkemesi ve diğer mahkemelerdeki çıplak aramayla ilgili kararları gösterdi.

Gergerlioğlu’nun konuşmasından sonra söz alan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Gergerlioğlu’nun kendisini hedef gösterdiğinin iddia ederek, “Ben sizin ne yapmak istediğinizi gayet iyi biliyorum, bu ‘FETÖ’cü taktiği. Bu insanlar şunu yapmaya çalışıyorlar: Vakti zamanında başörtüsü yasakları malum ‘FETÖ’cülerin başındaki adam ne demişti. Başörtüsü fürüattır demişti. Bizim başörtüsü mücadelemize darbe vurmuştu” dedi.

‘HÜDA KAYA’YI HEDEF GÖSTERDİ’

“Hapishanede ne kadar başörtülü ‘FETÖ’cü kadın varsa aman Allah’ım başörtüsü savunucusu oldular” diyen Zengin, şöyle devam etti: “Daha önce bunu reddedenler bunun savunucusu oldular. Ben FETÖ’cülerin malzemesi değilim. Ben AK Parti Grup Başkanvekiliyim. Ben hedef gösterilerek bir sürü başörtülü kadına bu iğrençlik yapılıyor ve Özlem Zengin, başörtülü bir kadın, başörtülü grup başkanvekili buna müsaade ediyor. Bu olacak bir şey değil. Siz bunu yapmaya çalışıyorsunuz. Siz kendi kampanyanınız Hüda Kaya üzerinden yapın. Siz benim adımı niçin kullanıyorsunuz kampanyanız için” dedi.

‘UŞAK’TA ÇIPLAK ARAMA OLMADI’

Uşak Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alınan üniversite öğrencilerin çıplak aranmasıyla ilgili ise Zengin, şöyle konuştu: “Konu Uşak’la alakalı bir televizyon programına katılıyorum. Televizyon programında Uşak’la alakalı kanaatim soruluyor. Ben bir avukatım, hukuk kaidelerinin ne olduğunu gayet iyi bilirim. Hukuki mevzuatın yanlış uygulaması olabilir. Bu uygulamalar hukuka uygun yapılmıyorsa bu itirazın sonuna kadar yanında ben varım. O söylediğiniz yerde böyle bir şey olmadı. Görüntülerle ispatlandı. Bakan yardımcısı gitti, ilan etti. Suç duyurusu olaydan hemen sonra olur. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder. Onurlu, ahlaklı, kadın bir sene beklemez. Bu kurgusal bir harekettir.”

Zengin, çıplak arama konusunu gündeme getiren kadınların bekledikleri yerden bir aferin aldıklarını iddia etti.

Özlem Zengin’in konuşmasına cevap veren Meral Danış Beştaş, Zengin konuşmasıyla ilgili çok fazla itiraz noktaları olduğunu belirterek, hak ve hukuk meselesine suçlu veya örgütü üyesi yönünde bakmadıklarını ifade etti.

Çıplak arama konusunun mevzuattan kaynaklandığını ifade eden Beştaş, Zengin’in “Onurlu ve iffetli kadın bir yıl beklemez” sözlerini eleştirerek, ” İffet kavramı sana bana göre değişmez” dedi.