Gündem
11 Haz 2010 00:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

ÖZKÖK'TEN MÜTHİŞ İTİRAFLAR! KARISI ERTUĞRUL ÖZKÖK'ÜN KAFASINA NEDEN ÜTÜ FIRLATTI?

Hürriyet Gazetesi'nin eski bir numarası Ertuğrul Özkök'ten müthiş itiraflar..

CNN Türk’te yayınlanan "Saba Tümer ile Bu Gece" programına katılan Ertuğrul Özkök müthiş itiraflarda bulundu..

Gazeteciliğin kendi dünyası içindeki yerini anlatan Özkök, Hürriyet’in başına nasıl geçtiğini anlatırken kendisi hakkındaki bir çok iddiaya da açıklık getirdi.

Benim gerçeklere ilgim yok, onlarla ilgilenmiyorum. Hayal kurarım ben. Hayalperstim. Yayın yönetmenliği falan da istemesim hiç. Hürriyet’in başına da zorla getirildim. Sedat Simavi istemişti o zaman. Kabül etmedim, 10 ay boyunca red ettim. Sonra Simavi zorladı ve yay yaparsın ya da kovarım seni’ dedi. Böyle oldu yani. Ama çok istediğim bir şeymiş gibi yansıtıldı. Aydın Bey’e de yıllarca bırakmak istediğimi söyledim. Ama çok farklı algılanabiliyor. Mesela Sedat Ergin Milliyet’e giderken ben ’gitme’ dedim. Hatta ısrar ettim, ’ben olsam asla gitmem’ dedim kendisine. Sedat kendi tercihi sonucu Milliyet’e gitti. Ama ertesi gün internette  ’Özkök bir rakibini daha ayağını kaydırdı’ diye yazdılar.

BEN YAZIMI YARIM SAATTE YAZIYORUM!

Yeni çıkan kitabını anlatan Özkök yazarlığına dair de hayli iddialıydı. Saba Tümer’in ’neden bu kitabı yazdınız’ sorusuna karşılık verdiği cevao hayli ilginçti.

Ben yazıyı yarım saatte yazıyorum. Geriye 23,5 saat kalıyor onu değerlendirmem gerekiyor. Aydın Bey’e de söyledim ’ben bu parayı haketmiyorum’ dedim. ’Sus kimse duymasın, bir daha söyleme bunu’ dedi. Ama işte kimisi yazısını 30 saatte yazabalir ama ben yarım saatte yazıyorum, geriye kalan zamanı değrelendirmem gerekiyor.

KARIM BANA ÜTÜ FIRLATTI

Özkök, eşinden çok korktuğunu belirterek "Ben karımı çok kızdırırdım, o da sinirlenince eline ne geçerse kafama atardı. Yine bir gün o ütü yaparken onu kızdırdım, Tansu elindeki ütüyü aniden kafama fırlattı, eğilmesem şu an hayatta olmayabilirdim" dedi..

Özkök, twitter’dan sıkıldığı için ayrıldığını sözlerine ekledi..

Özkök, Tümer’in bir sorusu üzerine de "Ben inançlı bir insanım. Allah’a inanıyorum ama bilindik anlamda dindar değilim. O yüzden bazı dindar kesimlerden tepki alıyorum" dedi..

HİÇ KİMSEYE BİLEREK HAKSIZLIK YAPMADIM

Ertuğrul Özkök, yönetici olduğu dönemde kimseye torpil yapmadığını belirterek "Ben çok kişinin önünü açtım bazıları başarılı oldu, bazıları çok başarısız oldu. Elbette bazı kişilere haksızlık yapmış olabilirim ama hiç kimseye bilerek haksızlık yapmadım. Kimseye hakkı olmayan konuda torpil yapmadım"