Gündem
24 Mar 2010 10:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

ÖZKAN VE BALBAY PROTOKOLDE!.. İŞTE O KARE!..

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin ödül töreninde, Ergenekon davasından tutuklu bulunan Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'a da protokolden yer ayrıldı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD), “2009 yılının başarılı gazetecileri” ödül töreninde, Ergenekon davasından tutuklu bulunan Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’a da protokolden yer ayrıldı. İki gazetecinin fotoğrafları protokol koltuklarına yerleştirildi. Bu iki koltuğa gece boyunca kimse oturmadı.


Akün Sahnesi’nde düzenlenen törende konuşan ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay ‘’Başbakan, kendisini ve partisini eleştiren gazetecilerin, yazarların bir tezgahtar gibi işten kovulmasını istiyor’’ dedi. Törende ÇGD Onur Ödülü, gazetecilikte bu yıl meslekte 60. yılını dolduran Altan Öymen’e verildi.

Öymen, bu ödülün aynı zamanda 60. yıl armağanı niteliği taşıdığını söyledi. Gazeteciliğe başladığı 1950-60 arası dönemin Türkiye’de demokrasiye geçişin sancılarının yaşandığı bir süreç olduğuna dikkati çeken Öymen, “Bu kadar tecrübe geçtikten sonra hala bunun örneklerinin görülmesi izah edilebilir birşey değil” dedi.

Ödül törenine, DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, EDP Genel Başkanı Ziya Halis ile bazı sivil toplum örgütlerinin yöneticileri de katıldı. Törende, Kibele Grubu da müzik dinletisi sundu.

Yavuz Alatan/Gazeteport