Gündem
01 Nis 2011 09:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:11

''ÖZGÜRLÜĞÜM YOK! BASKI ALTINDAYIM! '' BEYAZ HOCA ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

İlahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz önceki gün polis tarafından aranan bürosunun kapılarını dün gazetecilere açtı.

16 saat süren arama hakkında bilgi veren Beyaz, polislerin erkenden geldiğini ellerindeki arama kararını gösterdiklerini aktardı. Polise niçin arama yaptıklarını sorduğunda, “Misyonerlere karşı halkı kışkırtmaya yönelik konuşmalar yaptığınız iddiası” cevabını aldığını anlatan Beyaz, “Çeşitli defalar tuttuğum notlardan oluşan toplam 2 bin sayfa belgeye el konuldu” dedi. Bilgisayarının hard diskinin kopyalandığını belirten Beyaz, arama yüzünden bürosunun karmakarışık bir hale geldiğini söyledi. Beyaz, “Olsun biz yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

"Bir süredir üzerinizde baskı hissediyor muydunuz?" sorusunu ise Beyaz, "Bir süreden beri değil, ben yıllardan beri zaman zaman söylüyorum. Benim telefon masrafım aylık 100-150 TL olurdu. Şimdi 25-30 TL ye düştü. Arayan soran yok. Korkuyorlar biz de takılırız diye. Televizyonlar çağıramıyorlar korkuyorlar. Gazeteler yazı yazdırmıyorlar. Dolayısıyla biz toplumdan tecrit edildik. Baskı altındayız. Özgürlüğüm yok benim. Benim özgürlüğüm yazmakladır, konuşmakladır, televizyonlardır, gazetelerdir, beyanatlardır. Bu millet bana yüksek maaş veriyor emekli oldum. Yıllardan beri kitaplar yazıyorum. Ama kitaplarıma ambargo koyuyorlar. Hiç bir dağıtıcı almıyor. Baskı altında çünkü. Herkes korkuyor. Bu da onun bir parçasıdır. Olabilir. Ama yalnız biz Allah’tan korkarız " diye yanıtladı.

Gün boyu kendisine gelen telefonlara yanıt veren Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, yorgun olduğunu söyleyerek aynı binada bulunan evine geçti.