Politika
28 Eyl 2023 07:39 Son Güncelleme: 28 Eyl 2023 07:40

Özgür Özel’den Sezgin Tanrıkulu için dikkat çeken yorum! Kılıçdaroğlu ile ters düştü…

CHP'de Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna talip olan CHP Grup Başkanı Özgür Özel'e katıldığı bir canlı yayında CHP vekili Tanrıkulu'nun "Türk Silahlı Kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı" sözleri soruldu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna talip olan Grup Başkanı Özgür Özel, canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel'e CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun günlerce konuşulan "Türk Silahlı kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı" sözleri soruldu. Özel, "Vaka 1982 yılında söyleniyor. AİHM bunu tescil etmiş, Türkiye tazminat ödemiş. Ben burada Sezgin Tanrıkulu'nu linç edecek bir şey göremiyorum" ifadelerini kullandı.

TANRIKULU'NUN SÖZLERİ SORULDU

CHP'de genel başkanlığa aday olan Grup Başkanı Özgür Özel, Habertürk'te canlı yayına katılarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özel'e CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun günlerce konuşulan "Türk Silahlı kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı" sözleri soruldu.

"TANRIKULU'NU LİNÇ EDECEK BİR ŞEY GÖREMİYORUM"

Özel şunları söyledi:

"Sezgin Tanrıkulu'na şu haksızlığı yapmayalım. Tanrıkulu bir yayına bağlandı. 6,5-7 dakika konuştu. 32 saniyelik bir yerden Ömer Çelik de Tanrıkulu'na saldırdı. Maalesef parti sözcümüz de benzer tavra girdi. Ben ondan ayrıştım. Tanrıkulu bir vaka söylüyor. Vaka 1982 yılında yaşanıyor. Helikopterden köylüler atılmış, Türkiye tanımış, tazminat ödemiş. Vaka o vaka. Tanrıkulu 'ben bu tip soruları TSK töhmet altında, şaibe altında kalmasın diye soruyorum' diyor. Ben burada Sezgin Tanrıkulu'nu linç edecek bir şey göremiyorum."

"ASKERİN, POLİSİN HAKKINI SAVUNAN YİNE CUMHURİYET HALK PARTİSİ"

Çakır'ın, "Sezgin Tanrıkulu, TSK hakkında böyle ithamlarda bulunuyor ama terör örgütleri hakkında bulunmuyor" demesi üzerine ise Özel, "Bir, Türk Silahlı Kuvvetleri bizim Göz bebeğimiz, buna kimse bir şey demez -Biz güya gelirsek teröristlerde iş birliği yapacakmışız ya- iki, uzman çavuşun hakkını savunan, uzman erbaşın hakkını savunan yine Cumhuriyet Halk Partisi, polisin hakkını savunan Cumhuriyet Halk Partisi... Bir bakın polis forumlarına, oralarda Cumhuriyet Halk Partisi hakkında neler yazılıyor? Milletvekilleri ile neler ilgili neler yazılıyor, çiziliyor? Oralarda abdestimizden Hiç şüphemiz yok.

Ömer Çelik'in peşine takılıp da ilk dakikadan kendi milletvekilimi 32 saniyelik video ile linç ettirmem 1980'de olanı, bugün olmuş gibi saptırmam. Eğer bugüne dair Meclis'e, Türk Silahlı kuvvetlerine yanlış yapılıyorsa da, o yanlışın karşısında durmak, telafi etmek genel başkan olarak da benim görevimdir" dedi.

İşte o açıklamalar…

 

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Bu sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan Tanrıkulu'na partisinden de tepki gelmişti. CHP Sözcüsü Öztrak, Twitter'dan şunları yazmıştı:

"Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir."

Kılıçdaroğlu ise Tanrıkulu'nun açıklamalarıyla ilgili bir soruyu şöyle yanıtlamıştı: "Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir."