Politika
12 Haz 2023 08:52 Son Güncelleme: 12 Haz 2023 10:42

Özgür Özel’den o soruya çarpıcı yanıt! ‘Aday mısınız?’ diye sorulunca…

Özgür Özel'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Liderlik için adı geçen Özel "Genel başkanlığa aday mısınız?" sorusuna verdiği yanıtla dikkat çekti.

CHP'de değişim sesleri yükselmeye devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı 'değişim' çağrısı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından tam karşılığını bulmasa da parti içinde yenilik beklentisi öne çıkmaya başladı.

Seçimden sonra katıldığı ilk canlı yayında soruları yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, partide olağan kurultay sürecini başlattığını açıklarken; aday olup olmayacağıyla ilgili net ifadeler kullanmadı.

ADAYLIĞA AÇIK KAPI BIRAKTI

"Ben çıkıp adayım demem" diyen Kılıçdaroğlu'nun delegeler tarafından aday gösterilmesi halinde reddetmeyeceği belirtilirken, İmamoğlu'nın dışında gözlerin çevrildiği isimlerden olan Özgür Özel'den açıklama geldi.

"SORUMLULUK ALMAKTAN KAÇMAYACAĞIM"

CHP'de Genel Başkan adayı olarak ismi geçenlerden olan CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özel; Sözcü Gazetesi'nden İsmail Saymaz'a konuştu.

"Genel başkanlığa aday mısınız?" sorusuna yanıt veren Özel, dikkat çeken ifadeler kullandı:

"Kaybeden takımda santrafor olmak yerine şampiyon takımda her mevkide oynamaya talibim. Sorumluluk almaktan kaçmayacağım. Ama fedakarlık yapmaktan da geri durmayacağım. Gerekirse en geniş mutabakatın parçası olan bir anlayışta duracağım. Önümüzdeki süreç için konuşmam ve dinlemem gereken herkesle temas ederek, ilerleyeceğim. Partinin kimsenin önünü kapatmaması lazım.”