Politika
22 Oca 2024 00:24 Son Güncelleme: 22 Oca 2024 00:26

Özgür Özel'den Erdoğan'a cevap: ‘Milletin derdi DEM değil, zam zam zam’

CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi ile ilgili sözlerine, “Elazığ’dan sesleniyoruz Erdoğan, milletin derdi DEM değil, milletin derdi zam zam zam.” ifaderiyle cevap verdi.

CHP lideri Özel, "Bizim kavgamız yoksullukla, açlıkla insanların düştüğü durumladır. Türkiye’de büyük bir ekonomik kriz vardır. Sen başta emekliler olmak üzere emekçileri ve emeklileri büyük sıkıntı içinde bıraktın. Elazığ’dan sesleniyoruz Erdoğan, milletin derdi DEM değil, milletin derdi zam zam zam. Tutturmuş bir DEM, Cumhuriyet Halk Partisi ayrı bir parti, o söylediği DEM Parti ayrı bir parti” dedi.

AKP Yalova Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi hükümlüsü TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ı ve Özgür Özel'i hedef almıştı. CHP'ye de terör suçlamasında bulunan Erdoğan, "Bay Kemal'i günah keçisi ilan edip yalnızlığa mahkum edip, CHP'nin başına Özgür efendiyi getirenlerin ilk işi bu parti ile bölücü örgütün güdümündeki partiyi DEM'lemek oldu. Dikkat ederseniz, yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'a yanıt veren Özel, konuşmasında partisinin görünmeyen anlaşmalarının olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Elazığ’dan sesleniyoruz Erdoğan, milletin derdi DEM değil, milletin derdi zam zam zam. Tutturmuş bir DEM… Cumhuriyet Halk Partisi ayrı bir parti, o söylediği DEM Parti ayrı bir parti. Bize ziyarete geldiler, dedik ki ‘Ne görüyorsanız burada. Açık açık gözünüzün önünde’. CHP’nin milletin görmediği hiçbir anlaşması hiçbir angajmanı hiç kimseyle bir ilişkisi yok. Herkes gözler önündedir. Ancak tutturmuş bir DEM, DEM’i bırak da zamma bak. 10 bin lira yaptığın emekli maaşı kimseye yetmiyor. Önce sen emekliye en az bir asgari ücret ver. Ondan sonra gel sen bizimle uğraş. Bana diyorsun ki ‘ Özgür Efendi’, efendiliğimi bozmadan sana sesleniyorum. Millet aç, millet yoksul, en düşük emekli maaşını asgari ücret yapmadan karşıma gelme. Seninle muhatap olmuyorum."