Medya
01 Haz 2021 08:17 Son Güncelleme: 01 Haz 2021 09:25

Özgür Özel’den Bakan Varank’a sürpriz telefon! Özgür Özel, Bakanı neden aradı?

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in yerli aşı çalışmalarıyla ilgili olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı telefonla aradığını yazdı.

Ahmet Hakan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile yaptığı telefon görüşmesini köşesine taşıdı. Hakan’ın aktardığına göre bu görüşme yerli aşıda gönüllü arayışı konusunda oldu.

Hakan'ın bugünkü köşe yazısında aktardığına göre Özel, Varank'a şunları söyledi:

"Sayın Bakan! Siyasi rekabet bir yana Türkiye’nin aşı üretmesi bir yana. Yerli aşının üçüncü fazı için bakanlık olarak gönüllüler aradığınıza yönelik bir çağrı yapmışsınız. O çağrınızı ben de sosyal medya hesabımdan paylaştım. Ayrıca gönüllü arama afişlerinin CHP binalarına asılması için de girişimlerde bulunacağım. Hocaların uygun gördüğü bir aşamada yerli aşıda gönüllü olmaya da hazırım. Yerli aşı çıktıktan sonra bu aşıyı tercih edeceğim. Ailemin ve sevdiklerimin de yerli aşı yaptırmalarını isteyeceğim. Şimdiden söz veriyorum."

Varank da Özel'e şu şekilde yanıt verdi:

"Sayın Özel... İfadelerinize teşekkürler. Destek teklifinize de. Yaklaşımınız son derece olumlu ve yapıcıdır."

Hakan, bu görüşme için şu yorumunu da köşesine taşıdı:

"Ben... İşte böyle siyaseti seviyorum.  İşte böyle yeri geldiğinde yapıcı tutum alan muhalefeti seviyorum. İşte böyle yapıcı tutum alan muhalefetin hakkını veren iktidarı seviyorum. Rekabet tabii ki olacak. Polemik tabii ki olacak. Sert tartışma tabii ki olacak. Gerginlik tabii ki olacak. Siyasetin bayram tadında olmayacağının, bütün siyasetçilerin el ele tutuşmayacaklarının ve sonsuza uzanmayacaklarının tabii ki farkındayım. Ama hiç değilse milli meselelerde bir dayanışma, bir yakınlaşma, bir sonsuza uzanma durumu olmalı. Hem Özgür Özel’i hem de Bakan Varank’ı kutluyorum."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN