Politika
18 Eyl 2023 22:56 Son Güncelleme: 18 Eyl 2023 23:00

Özgür Özel ilk adaylık ziyaretini gerçekleştirdi

CHP Grup Başkanı ve CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ı ziyaret etti.

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel, CHP geleneğinin önemli isimlerinden eski Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın'ı ziyaret etti.

Özel bu ziyareti sosyal medya hesabından, "Cuma günkü açıklamamızın ardından ilk ziyaretimizi Genel Başkanımız Sayın Murat Karayalçın'a ofisinde milletvekillerimizle birlikte yaptık." sözleri ile duyurdu.

Saat 14.00'de gerçekleşen ziyaretin ardından Özgür Özel ve Murat Karayalçın, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İlk olarak açıklamalarda bulunan Murat Karayalçın, "Bugün Özgür Bey nezaket gösterdi, arkadaşlarıyla birlikte beni ziyaret etti. İçinde bulunduğumuz sürecin CHP'de yapılması gereken düzenlemeleri, Türkiye siyasetini, yerel yönetim seçimlerinin önemini bir sohbet ortamında değerlendirdik" dedi.

"Sayın Özgür Özel, benim çok sevdiğim ve çok beğendiğim bir partilimiz ve parti yöneticimiz" diyen Karayalçın, "O nedenle kendisiyle böyle sohbet yapmaktan, böyle bir görüşme yapmaktan çok büyük bir memnuniyet duydum. Sayın Özgür Özel'e ve arkadaşlarına en içten başarı dileklerimi sunuyorum. Ziyaretleri nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

ÖZEL: MURAT KARAYALÇIN ÖRNEK ALDIĞIMIZ BİR SİYASET BÜYÜĞÜMÜZ

Karayalçın'ın ardından söz alan Özgür Özel ise, "Sayın Genel Başkanım, nezaketiniz için ve bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bu ziyaretimizi İzmir Milletvekilimiz sayın Gökçe Gökçen, İstanbul Milletvekilimiz sayın Suat Özçağdaş ve Ankara Milletvekilimiz sayın Umut Akdoğan ile birlikte gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Özel, şöyle devam etti: "Ben siyasi fikirlerimin oluşmaya başladığı, dünya görüşümün oluşmaya başladığı ve sosyal demokrasiye inandığım süreçlerde Türkiye siyasetinde en yakından takip ettiğimiz ve fikirlerinden etkilendiğimiz, ortaya koyduğu hem yerel yönetimlerdeki yönetim anlayışıyla, daha sonra da sosyal demokrat siyasetin merkezi yönetim açısından kendilerinin ortaya koyduğu yaklaşımlardan hep feyz aldığımız ve üzerinde tartıştığımız ve örnek aldığımız bir siyaset büyüğü olan, partimizin önceki genel başkanlarından sayın Murat Karayalçın'a bu ilk ziyareti gerçekleştirmeyi ekibimizle birlikte uygun gördük."

KONGRELERDEKİ TARTIŞMALAR

İl kongrelerindeki tartışmaların sorulduğu Özel, "Kongrelerde basına yansıyan tartışmalı durumun blok liste-çarşaf liste tartışmalarından kaynaklandığını, hiçbirimizin hoşuna gitmeyen görüntüler olduğunu ifade etmeliyim. Biz temel yaklaşım olarak çarşaf listeden yanayız. Farklı görüşler olabilir ama farklı görüşlerin kürsüde ifade edilip karara bağlanması lazım. Bunun ötesine geçen tüm görüntüler hepimizi üzüyor ve partimize fayda getirmiyor" cevabını verdi.

"SESİMİ BASTIRMAYA ÇALIŞANLAR GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ DEĞİL"

Kongredeki konuşmalarının sloganlarla kesilmesinin ardından söylediği 'Beni, size talimat verenler de susturamayacak' ifadeleri sorulan Özel, şu cevabı verdi: "Bazı arkadaşlar 'Gençlik kolları, Özgür Özel'i sloganlarıyla kesiyordu' dedi. Bütün salon biliyor ki kürsünün yanına kadar gelmiş, ayakta ve bütün gücüyle benim sesimi bastırmaya çalışanların hiçbirisi gençlik kolları üyesi değildi. Kimler olduğunu Genel Merkezimiz bir araştırma başlatmış, kimler olduğu ortaya çıkacak. O kişilerin arkasında kimler olduğu da ortaya çıkabilir. Ama ben bunu asla ve asla gerek İzmir'deki, gerek Genel Merkezimizdeki iyi niyetli siyaset arkadaşlarımıza mal etmek istemem. Ama kim yaptıysa Genel Merkez çıkarırsa öğreniriz."

"ÖZTRAK'A METNİ VE VİDEOYU GÖNDERDİM"

Karaman'daki kongrede CHP Sözcüsü Faik Öztrak'la yaşanan diyaloğu anlatan Özel, şunları söyledi:

"Sayın Öztrak tarafından yanlış anlaşıldı, sonra sayın Öztrak tarafından doğru da anlaşıldı. Ben kendisine cümlenin başında 'Sakın bunu bu geçiş döneminde atanan genç MYK üyelerini söylediğimi düşünmeyin' diyerek cümleye başlamıştım. Sayın Öztrak kongreyi yönetme yoğunluğu içinde bu ilk cümleyi atlamış olacak; 'Bizim mevcut MYK üyelerimiz bu eleştiriyi hak etmiyor' dedi. Ben kendisine bu sabah saatlerinde hem metni hem videoyu yolladım. Sayın Öztrak oradaki yanlış anlamasının farkına vardı. Tahmin ediyorum bugün sorulursa düzeltir."

MYK TOPLANTILARINA KATILACAK MI?

Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantılarına katılıp katılmayacağı sorulan Özel, "MYK toplantılarına vekaletimi yürüten grup başkanvekili arkadaşlarımız katılıyorlar, katılmaya devam edecekler. Çok özel bir gereklilik çıkmadıkça grubumuz grup başkanvekillerimiz tarafından temsil edilecek" yanıtını verdi.