Polemik & Kulis
07 Nis 2011 15:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:13

ÖZGÜR MUMCU RADİKAL'DE YAZDI, EMRE USLU TWİTTER'DAN MEYDAN OKUDU!

Radikal yazarı Özgür Mumcu bugünkü köşesinden "Kara propagandayı kim yapıyor? diye sordu..

"Taraf’ın polis kökenli yazarı Emre Uslu, neden sadece polis inceleme raporunu esas alıyor da savcılık sorgusu tutanağından bahsetmiyor?" diyen Özgür Mumcu’ya yanıt twitter’dan geldi.

MUMCU : AHMET ŞIK’A SAVCILIKTA NE SORULDU?

"Şık tutuklandı. Daha sonra basına, polisin Şık’ın ve Odatv’nin bilgisayarlarında bulduğu kitap taslaklarını karşılaştırmalı olarak inceleyen raporu sızdı. Raporda, savcılıkta Şık’a sorulan üç not haricinde kitap üzerinde birçok not alındığı görülüyordu. Notların üslubuna bakıldığında bunların bir kısmının Ahmet Şık’a ait olmadığı da belli oluyordu. Şık’a bu yeni notlar sorulmadı.

Yani Şık, sadece savcılıkta sorulan üç notun kendisine ait olduğunu söylemekteydi. Buna rağmen Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu, Şık’ın tüm notları kendisinin tuttuğunu söylediğini ileri sürdü: "Kitabın üzerindeki notlardan apaçık bir şekilde Ahmet Şık tarafından alınmadığı görüldüğü halde Şık neden ısrarla o notları kendisinin tuttuğunu ifade ediyor? Bu, soruşturmacılarda büyük kuşku oluşturuyor."

Özgür Mumcu / Radikal

EMRE USLU TWİTTER’DAN MEYDAN OKUDU!

Eski polis, Taraf gazetesi yazarı ve öğretim üyesi Emrullah Uslu bugün twitter mesajında Radikal yazarına meydan okudu:

Ozgur Mumcu beni kara propraganda yapmakla suclamis. Cevabim ve tabiki agir sorularim Cumartesi. Umarim cevaplayacak yuregi vardir...