Gündem
06 Haz 2015 11:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:38

Özgür Mumcu kime oy vereceğini açıkladı, sosyal medya sallandı!

Cumhuriyet yazarının seçim kararı sosyal medyada yankı uyandırdı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Özgür Mumcu, bugünkü köşe yazısında yarın yapılacak olan seçimlerde oyunu HDP'ye vereceğini açıkladı.

Mumcu'nun bu kararı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar, Özgür Mumcu'yu öldürülmesine Abdullah Öcalan'la ilgili bir araştırmasının neden olduğu söylenen babası Uğur Mumcu'ya ihanet etmekle suçlarken, bazı kullanıcılar da Mumcu'nun kararını destekledi.

Özgür Mumcu için atılan tweetlerden bazıları şöyle:

@deepINprogress

Özgür Mumcu HDP'ye oy verecegini acikladi. Chpli arkadaslarin artik daha gerçekçi olmasi gerekiyor. Hesap ortada.HDP baraji gecmeli.

@araf1299

Özgür Mumcu,"Yarın HDP’ye oy vereceğim"demiş.Baban mezardan çıksa döver seni.Ölen PKK lılar içinde 3 gençliğe hitabe bir nutuk okursun artık

@ttractatus

Uğur Mumcu'nun oğlu Özgür Mumcu 'Sen nasıl HDP'ye oy verirsin' diye eleştiren geri zekalılar Saltanat mı bu babadan oğula geçsin?

@islamidirenc

Özgür Mumcu baban mezarında dört dönüyodur.Meğer baban boşu boşuna ölmüş.Katillerine oy atıcan haa.

@ttractatus

Özgür Mumcu babasına ihanet ediyormuşmuş. Benim babam da Demokrat Partiliydi. Bu ahmakların sayesinde  ben de babama ihanet ettiğimi öğrendim ‏

@Chtyldrm_04

Özgür Mumcu, O diktatöre haddini bildirerek bir, Oyunu #HDP ye vererek iki güzel harekette bulunmuş. Yanındayız syn @ozgurmumcu

Mumcu'nun da yazısı şöyle:

Yarın seçim günü. “Adamın anında işinin bitirileceği” bir ülke olup olmayacağımız seçmenin kararına bağlı. Şayet iktidar hissedilebilir bir şekilde inişe geçerse bunda bir hayır vardır. 

Her şey umutsuz değil. Türkiye’de artık sosyal ve ekonomik politikalar üreten, seneler sonra somut bir yönetebilme iradesi gösteren bir ana muhalefet partisi var. CHP, kabul edilmeli ki uyuşukluğunu üzerinden attı. Böyle devam ederse oylarını artırması ve bu seçimde olmasa da çok uzak olmayan bir gelecekte iktidara ortak olması şaşırtıcı olmayacak. 

HDP, sıkıştığı alandan çıktı. Türkiye’nin geneline hitap etme arzusu gösteren, çoğulculuğu öne koyan bir yaklaşımla çok önemli bir atılım yaptı.  On iki sene süren bu otoriter rejim CHP’yi dönüştürdü, HDP’yi doğurdu. Bu iki parti gelecek için bir umuttur. Bu umut da toplumda hiç azımsanmayacak bir karşılık görmekte. 

....

Her gün siyaset hakkında yazıp çizenlerin seçimden önce oyunu saklamasını doğru bulmuyorum. Yarın HDP’ye oy vereceğim. Basit matematik hesabı ortada. Baraj saçmalığı sebebiyle AKP’nin fazladan 50-60 milletvekili almasını önlemenin yolu da.  Başkanlığa karşı parlamenter rejimi savunuyorsak en geniş temsilin sağlanacağı bir Meclis’e dolayısıyla Meclis’te HDP’ye ihtiyacımız var. 

Yazının tamamını okumak için tıklayınız