Gündem
25 Ağu 2016 16:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:29

Özgür Gündem'in eski yayın yönetmenine tutuklama talebi!

Özgür Gündem'in eski yayın yönetmeni Eren Keskin, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Geçici olarak kapatma kararı alınan Özgür Gündem gazetesinin eski Yayın Yönetmeni, Avukat Eren Keskin ifade vermek üzere İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne gitti. Savcılık sorgusu tamamlanan Keskin, "örgüt propagandası yapmak" ve "devlet birlik ve bütünlüğünü bozmak" iddialarıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Özgür Gündem gazetesinin kapatıldığı 16 Ağustos'ta, hakkında yakalama kararı olduğu söylenerek Keskin'in evine polis baskını yapılmıştı. Baskın günü İstanbul'da olmayan Keskin, tebligat yapılmamasına rağmen ifade vermeye gideceğini söylemişti.

Keskin, bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne giderek basın savcısı Umut Tepe'ye ifade verdi.

"Yayın yönetmenliğim tamamıyla sembolikti"

Keskin ifadesinde 27 Mart 2016’ya kadar gazetenin genel yayın yönetmenliğini Hüseyin Aykol ile birlikte yürüttüklerini, o tarihten itibaren de 15 günde bir yayımlanan yazıları dışında gazetede bir görev almadığını söyledi. “Benim genel yayın yönetmenliğim tamamıyla semboliktir” diyen Keskin, Özgür Gündemin çok sayıda çalışanın faili meçhul cinayetle öldürüldüğünü söyledi. Keskin “Ben bu cinayetler dolayısıyla destek amaçlı, daha doğrusu faillerin bulunması amacıyla bu gazetenin genel yayın yönetmeni oldum” ifadesini kullandı.

Gazetenin yayın politikasını belirlemek gibi bir yetkisi olmadığını söyleyen Keskin, aktif olarak avukatlık yaptığını, gazetedeki yazılarının insan hakları ve kadına yönelik şiddet hakkında olduğunu ifade etti.

Keskin ifadesinde şunları söyledi:

“Ben insan hakları savunucusuyum. Bu yaşıma kadar hiçbir sol örgütün üyesi olmadım. Hakkımda hiçbir zaman terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma açılmadı. Ayrıca gazetede yönetici değilim. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum.”

Savcı Umut Tepe, Keskin’i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.