Gündem
20 Haz 2016 16:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:20

Özgür Gündem'in 3 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni'ne tutuklama kararı!

Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan Şebnem Korur Fincanci, Ahmet Nesin, Erol Önderoğlu tutuklandı

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliği görevini üstlenen ve haklarında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma açılan Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu tutuklandı.

Soruşturma kapsamında bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin, Erol Önderoğlu, Cengiz Boysoy, İhsan Eliaçık ve Beyza Üstün Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısına ifade verdi.

İfadelerinde Özgür Gündem Gazetesi’nde gönüllü olarak, dayanışma maksadıyla bir günlük genel yayın yönetmenliği yaptıklarını söyleyen  Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

"SÖZ KONUSU HABERLER DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA"

Şebnem Korur Fincancı’nın savcılıktaki ifadesinde, "Söz konusu haberlerin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığını düşünüyorum" dediği belirtildi.

3 İSİM TUTUKLANDI

Mahkemeye sevk edilen Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu tutuklandı.