Gündem
31 Eki 2021 13:46 Son Güncelleme: 31 Eki 2021 14:01

Özgür Demirtaş'tan çok sert 'fıkra' tepkisi: 'İktidar yandaşı bir gazetecimsi...'

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, gazeteci Zafer Şahin ve Mete Yarar'a tepki gösterdi. Demirtaş, "İktidar yandaşı bir gazetecimsi, ciddi soru sorulunca Özgür Demirtaş fıkrası anlatıyor. Yazık" dedi.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, kendisiyle ilgili 'fıkra' anlatan gazeteci Zafer Şahin ve güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar'a tepki gösterdi.

Kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımlarda ilk olarak "İktidar yandaşı bir gazetecimsi, ciddi soru sorulunca Özgür Demirtaş fıkrası anlatıyor. Yazık! Yeni trend: Mücadele edecek gücün yok ise itibarsızlaştırmaya çalış. Her hareketimi izliyorlar. Ufacık bir hata yapmamı bekliyorlar. Çok beklerler" ifadesini kullandı.

Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bu insanlara bağımsız gazeteci diyorlar. Senin neren bağımsız? Ekonominin felaket olduğunu anlayacak kadar bile matematik bilmeyen insana ne denir? Binlerce trolünüz ile bana yapmadığınızı bırakmadınız. Hemde yapabileceğimin, söyleyebileceğimin %1'ini yapıp söylediğim halde acaba sahada olsam neler yaparsınız?

Sizi tarih kitapları yazacak. Sizi tarih yazacak ama çok kötü yazacak... Türkiye hepinizden daha büyük! Ahmet Hakan için değil, o fıkrayı anlatan ve kahkahalar ile gülen için söylüyorum. Ayıp denen bir anlayışları da kalmamış."