Gündem
11 Mar 2022 10:28 Son Güncelleme: 11 Mar 2022 10:48

Özgür Demirtaş Tansu Çiller’e seslendi! ‘Yorumumu kişisel algılamayın…’

Ekonomist Özgür Demirtaş, bir süredir siyasete geri döneceği konuşulan Tansu Çiller'e, "Tansu hanım lütfen evinizde oturun. Türkiye’nin sizin gibi eskilere değil, yeniye ve vizyona ihtiyacı var." dedi.

Eski Başbakan Tansu Çiller'in bir süredir siyasete geri döneceği konuşuluyor. Önceki gün Çiller'in söylediği, "Benim, milletime büyük bir şükran ve minnet borcum var. Gelinen noktada dünyanın nelere meyillendiğini gördükçe ben artık milletime bir şeyler vermek istiyorum. Bu benim bir borcum, bunu istiyorum." şeklindeki sözleri siyaset kulislerini yeniden hareketlendirdi.

Gazeteci Barış Yarkadaş'ın "Aranızda Tansu Çiller’i özleyen, yolunu gözleyen var mı?" paylaşımını alıntılayan ekonomist Özgür Demirtaş, konuyla ilgili görüşlerini açıkladı.

Demirtaş, şunları yazdı:

1) Türkiye’ye gelmiş geçmiş EN KÖTÜ yönetici listesinde ilk 3’ü kesin girer. 1990’lardaki gençlerin geleceği yandı o dönemde. %1 zor alır. Not: Tansu hanım yorumumu kişisel algılamayın. Bu benim şahsi fikrim. Sizin döneminizde ülkenin her türlü ekonomik göstergesi çakıldı.

2) Yorumumun SAĞ veya SOL ile alakalı olmadığını da kanıtlayayım. Yine Tansu Çiller gibi sağ kanattan gelen rahmetli ADNAN KAHVECİ ise Tansu Çiller’den fersah fersah ötede ve üstün bir yönetici idi. Tansu hanım lütfen evinizde oturun.

3) Türkiye’nin sizin gibi eskilere değil, yeniye ve vizyona ihtiyacı var.

TANSU ÇİLLER NE DEMİŞTİ?

8 Mart'ta Güçlü Türkiye'nin Güçlü Kadınları Zirvesinde ATV Spikeri Nihan Günay'ın sorularını yanıtlayan Çiller, aktif siyasete dönüp dönmeyeceği ile ilgili şunları söylemişti:

“Milletimi özledim. Benim, milletime büyük bir şükran ve minnet borcum var. Millet beni her yere getirdi. Eğer ülkemi bir büyük sıkıntıda görmezsen, ona söyleyebilecek ona çözüm üretebilecek bir katkım olmazsa buna bir talep de olmazsa benim siyasetle meşgul olmam söz konusu bile olmaz. Gelinen noktada dünyanın nelere meyillendiğini gördükçe ben artık milletime bir şeyler vermek istiyorum ve her şeyden daha fazla tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Tecrübelerimle, yaşadıklarımla, aldığım derslerle kim ne kadar isterse bunu paylaşmaya hazırım. Bu benim bir borcum, bunu istiyorum. Hiçbir ikbal beklentim yok, daha ne olsun ben ne olmak isteyeceğim? Bunların hepsi benim gerimde kaldı. Söyleşilerle başladım ama aktif siyaset konusunda ne kadar kararlıyım daha bilmiyorum, karar vermiş durumda değilim ama neye karar verirsem vereyim bunu koltuk ya da ikbal için yapmayacağım. Neye ihtiyaç görürsem orada olmaya çalışacağım.”