Gündem
13 Kas 2021 14:45 Son Güncelleme: 13 Kas 2021 14:50

Özgür Demirtaş fena patladı! Dolar 10 TL’yi görünce isim vererek isyan etti

Doların 10 lira seviyesini geçerek rekor kırmasının ardından Prof. Dr. Özgür Demirtaş, geçmişteki açıklamalarını hatırlatarak yandaş medyaya tepkilerini tek tek sıraladı.

Dolar kuru Türkiye’de 10 TL’yi geçerek çift hanelere ulaşarak bir kez daha rekor kırdı. Dolarda yaşanan hızlı yükselişle Türk Lirası eridi. Dolar kurunun 10 TL’yi aşması piyasaları allak-bullak ederken ilerleyen akıllı yatırım doğru yalıtım günlerde Türkiye’de A’dan Z’ye zamların yağmurunun olması kaçınılmaz olacak.

Akademisyen ve ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dolar kurunun 10 TL’yi aşması sonrası geçmişte hakkında yazılanlar hakkında 15 tweetlik bir tweet serisi paylaştı.

Demirtaş, dolar kurunun TL karşısındaki yükselişi sonrası geçmişte dolar kuru üzerine yaptığı açıklamalardan dolayı yandaş medya tarafından hedefe alındığı söyleyerek ‘haklı’ olduğunu ortaya koyan paylaşımlarda bulundu.

Özgür Demirtaş, “Son olarak bugün sonuç ortada: Yanlış politika yüzünden Dolar 10 TL... Siz ne yaparsanız yapın gerçekler bir gün ortaya çıkıyor. Türkiye sizden çok daha büyük...” dedi.

Özgür Demirtaş, A Haber’in 2019 yılında yaptığı “Dolar 10 lira olacak! diyen sözde ekonomistler neredeler?” başlıklı haberine neden atıfta bulunduğu sıralı tweetlerle açıkladı.

Demirtaş’ın açıklamaları şöyle:

“Yapmadıklarını bırakmadılar.

Demediklerini bırakmadılar.

Hakkımda köşe yazıları yazdılar.

Hedef gösterdiler.

Karakter Suikasti yaptılar.

Dolar/TL konusunda rakamlar üzerinden konuşmamama rağmen bunu yaptılar. Hakkım kesinlikle helal değildir. Lütfen bu seriyi okuyun:

Dilek Güngör adlı Sabah gazetesi yazarı hakkımda birden fazla yazı yazdı. Aşağıdaki gibi tipte yalan haberler olayın sadece gözüken kısmı idi...

Aynı şahıs yani Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör beni bir de Hapis cezası ile tehdit etti. Hem rakam verdiğimi iddia edip yalan söylediler. Hem de aba altından aracılar ile sopa gösterdiler.

Yetmedi çalıştığım yere şikayet ettiler.

Yetmedi danışmanlar aracılığı üstüme geldiler. Sadece yanlış olduğunu düşündüğüm TEKNİK politikaların doğrusunu söylediğim için. Acaba tüm düşündüklerimi söylesem ne yapacaklardı?

Benimle beraber değerli meslektaşlarımı Gazetelerine kapak yaptılar. Hakkımızda YALAN haber yazdılar.

O da yetmedi algı operasyonlarına başka hesaplardan devam ettiler. Burcu Aydemir'in hakkımda yazdığı twitlerin sayısını ben bile unuttum. Neden özellikle bu kişinin yazdığı ise biraz araştırınca bulunuyordu.

O da yetmedi Engin Ardıç adlı Sabah gazetesi yazarı başladı bu sefer bana KARAKTER suikasti yapmaya. Algılara oynamaya. Bir de utanmadan bütün tahminleri yanlış çıkan diye başlık attılar.

Normal bir ülkede bu Yandaşlar tarafından yapılan itibar suikastlerinin sonucu Dava edilmeleridir.

Şimdilik hakkım helal değil.

Bir gün dava açarsam da alacağım tüm tazminatları Türk Eğitim Vakfı'na bağışlayacağım...

Son olarak Bugün sonuç ortada: Yanlış politika yüzünden Dolar 10 TL...

Siz ne yaparsanız yapın GERÇEKLER bir gün ortaya çıkıyor.

Türkiye sizden çok daha büyük...

Bana ise bunu söylemek düştü: Buradayım.”

İşte o paylaşımlar…