Eğitim
05 Oca 2022 07:04 Son Güncelleme: 05 Oca 2022 08:08

Özel okul zammında geri adım!

TÖZOK, "2022-2023 öğretim yılı okul ücretleri için azami artış oranının % 62,98 olduğu görülmektedir" ifadelerini kullandığı paylaşımı kaldırdı.

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK), sosyal medya hesabından okul ücretlerine yapılacak zam oranıyla ilgili açıklamasını kaldırarak yeni bir paylaşım yaptı.

TÖZOK’un ilk açıklamasında “MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçmiş yıllardaki uygulamaları değerlendirildiğinde 2022-2023 öğretim yılı okul ücretleri için azami artış oranının % 62,98 olduğu görülmektedir. Kurumlarımız velilerini ve çalışanlarını göz önüne alarak azami dikkatle bütçe yapacak ve kendi artış oranlarını yayınlayacaklardır” denilmişti.

YÖNETMELİĞE ATIF YAPILARAK BELİRTİLMİŞ BİR AÇIKLAMAYDI”

TÖZOK’un ikinci açıklamasında ise ilk açıklamanın yönetmeliğe atıf yapılarak belirtilmiş bir açıklama olduğu ifade edilerek “Velilerimizce artış oranının bu şekilde olacakmış gibi anlaşılması nedeniyle ilgili açıklama kaldırılmıştır” denildi.

Ayrıca, açıklamada “Özel okul ücretleri, TÜİK tarafından ilan edilen oranlar dikkate alınarak MEB Özel Eğitim Kurumları Yönetmenliğine uygun olarak düzenlenecektir” ifadelerine yer verildi.

ETİKETLER
#özel okul #zam