Eğitim
12 Tem 2023 09:38 Son Güncelleme: 12 Tem 2023 09:38

Özel liseler için "serbest kayıt" dönemi!

Özel okulların çoğu kontenjanlarını doldurdu, ancak adaylar serbest kayıt döneminde boş kalan kontenjanlara yerleşme şansı yakalayabilecek. Serbest kayıt döneminde her gün için bir taban puan açıklanacak ve kayıt işlemleri, saatlere göre günlük olarak yapılacak.

Hürriyet'in haberine göre veliler, 5 Temmuz Pazartesi, okulların açıkladıkları taban puanlar üzerinden ön kayıt yaptırdı.

6-7 Temmuz'da ise okullar, asil ve yedek listeye göre sırayla öğrencilerin kayıtlarını kabul etti. İlk kayıt döneminde, özel okullara talebin yoğun olması dikkati çekti.

Bu yoğunluk pek çok okulun kontenjanlarını doldurdu. Takvime göre, ikinci kesin kayıt dönemi dün başladı ve aynı gün içinde tamamlandı.

Okullar, ön kayıt başvurularına göre boş kalan kontenjanlara öğrencileri yerleştirdi. Listede adı olan adaylar ve velileri son kesin kayıt gününü kaçırmamak için sabah saatlerinde okulların önüne geldi ve gün boyu sıralarını bekledi.

Serbest kayıt döneminde her gün için bir taban puan açıklanacak ve kayıt işlemleri saatlere göre günlük olarak yapılacak.

Ön kayıt, asil kayıt ve yedek kayıtlar aynı gün tamamlanacak. Bu süreçte kayıt olanların, başka bir alternatifi doğması halinde kayıt çekmeleri söz konusu olabilir. Bu durum yeni kontenjan açıkları anlamına geldiğinden, velilerin okulların sitesini dikkatli takip etmesi önemli olacak.

ETİKETLER
#özel okul #kayıt