Gündem
17 Oca 2013 10:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:38

ÖZCAN DENİZ ALTIN BAMYA'YA ADAY GÖSTERİLDİ!

Türk filmlerinde erkek egemenliğini eleştirmek amacıyla dağıtılan Altın Bamya Ödülleri, beşinci kez sahiplerini bulacak.

TÜRK filmlerindeki kadına karşı ayrımcılığı, erkek egemenliğini ve cinsiyetçi bakışı eleştirmek amacıyla dağıtılan Altın Bamya Ödülleri, bu yıl beşinci kez sahiplerini bulacak. Altın Bamya Akademisi ön jürisi, 2012 yılında vizyona giren filmleri değerlendirerek “erkek karakter, kadın karakter, film ve senaryo” dallarında adayları belirledi.

Erkek karakter kategorisinde “Dağ” filmindeki Oğuz ve Bedir rolleriyle Çağlar Ertuğrul ile Ufuk Bayraktar, “Evim Sensin”deki İskender rolüyle Özcan Deniz ve “Sen Kimsin”deki rolüyle Tolga Çevik ödüle aday gösterildi. Kadın karakter kategorisinin adayları ise “Güzel Günler Göreceğiz”in Figen’i Feride Çetin, “Sen Kimsin”in Suzan’ı Pelin Körmükçü ve “Zenne”nin Kezban’ı Rüçhan Çalışkur oldu. Jüri, senaryo dalında “Dağ”, “Güzel Günler Göreceğiz”, “Zenne” filmlerini, film kategorisinde de yine “Dağ”, “Güzel Günler Göreceğiz” ve “Sen Kimsin”i Altın Bamya’ya aday gösterdi. Ödül töreni, 25 Mart akşamı yapılacak.

* Jüri, “Evim Sensin” filminde Fahriye Evcen’le kamera karşısına geçen Özcan Deniz’in canlandırdığı İskender karakterini Altın Bamya’ya aday gösterdi.
* Pelin Körmükçü, “Sen Kimsin”deki Suzan rolüyle ödüle aday.
* Feride Çetin, “Güzel Günler Göreceğiz” filmindeki Figen rolüyle Altın Bamya’ya aday gösterildi.