Medya
08 Eyl 2021 13:17 Son Güncelleme: 08 Eyl 2021 13:22

Özay Şendir’den Ali Erbaş’a ‘görev’ ayarı! ‘Siz işinizi yapın...’

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın gündem olan açıklamalarına eleştiri getiren Milliyet yazarı Özay Şendir, “Diyanet İşleri Başkanı’nın sıralanan görevleri arasında ülkeyi yönetmek yok” ifadelerini kullandı.

Milliyet yazarı Özay Şendir, bugünkü köşesinde son günlerde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yer verdi. “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında bir kanun var” diyen Şendir, “O kanunda Diyanet İşleri Başkanı’nın sıralanan görevleri arasında ülkeyi yönetmek yok” şeklinde eleştiride bulundu.

Özay Şendir’in ‘Sayın Başkan, siz işinizi yapın, ülkeyi Cumhurbaşkanı yönetiyor zaten’ başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında bir kanun var.

O kanunda Diyanet İşleri Başkanı’nın sıralanan görevleri arasında ülkeyi yönetmek yok.

Din işleri, ibadet ve ibadet yerleri, ahlak üzerine verilmiş görevleri var Başkan’ın.

O görevler ne kadar doğru yapılıyor sorusuna en güzel örnek midye fetvası.

Sayın Başkan, siz işinizi yapın, ülkeyi Cumhurbaşkanı yönetiyor zaten

Din İşleri Yüksek Kurulu’nun kendini mezhep imamlarının üzerimde gören fetvalar verdiği bir dönemde, Diyanet İşleri Başkanı asıl ve iyi bildiği işiyle ilgilenmeli.

Belki farkında değiller ama Diyanet İşleri Başkanı’nın sosyal medya yasası gibi ülke yönetiminin işi olan, siyasi tartışma  konusu olmuş başlıklarda yaptığı her açıklamanın faturası siyasi iktidara kesiliyor.”

Yazının tamamı için tıklayın!