Medya
15 Eki 2021 12:33 Son Güncelleme: 15 Eki 2021 14:10

Özay Şendir Can Ataklı’yı fena tiye aldı! ‘İnsan ihtimali düşünür en azından...’

Özay Şendir, Milliyet’teki bugünkü köşesinde, ‘Pfizer-BioNTech aşıları ve gizli tazminat maddesiyle’ ilgili bir yazı yazan Can Ataklı’yı tiye aldı.

Milliyet yazarı Özay Şendir, bugünkü köşesinde Can Ataklı’nın son yazısını değerlendirdi. “Can Ataklı, Pfizer-BioNTech aşıları ve gizli tazminat maddesiyle ilgili bir yazı kaleme aldı” diye hatırlatma yapan Şendir, devamında şu ifadeleri kullandı: “Ne ortada gizli bir anlaşma maddesi var ne de bu kimsenin bilmediği, yazmadığı bir durum. Google’a, Pfizer, Türkiye, tazminat yazsanız bu yazı çıkıyor, yani öyle çok araştırma falan yapmaya da gerek yok. İnsan her satırı okuyamaz eyvallah ama en azından Almanya’da bir otomotiv fabrikasında çalışan bir mühendisin Türkiye’nin yaptığı bir anlaşmanın ‘gizli’ maddesini bilmesi ihtimali üzerine düşünür en azından.”

Özay Şendir’in bugünkü köşesinden ‘Bu medya çok eğlenceli, gelsenize’ başlıklı bölüm şöyle:

“Can Ataklı, Pfizer-BioNTech aşıları ve gizli tazminat maddesiyle ilgili bir yazı kaleme aldı.

Almanya’da bir otomotiv firmasında çalışan mühendisin aktardığına göre, Pfizer ileride yaşanabilecek ölümlerle ilgili tazminat sorumluluğu almamış, tüm yükü Türkiye Hükümeti’ne bırakmış.

“Baktım, hiçbirimiz bunu bilmiyoruz” diye yazmış Can Ataklı. 30 Aralık 2020 yazımdan bir cümle aktarayım: “Varılan anlaşma gereğince aşılar tazminat gerektirecek bir sağlık sorununa neden olursa Pfizer mağdurlara tazminat ödeyecek ama ödenecek tazminatın büyüklüğü aşılara ödenen toplam rakamı geçemeyecek.”

Ne ortada gizli bir anlaşma maddesi var ne de bu kimsenin bilmediği, yazmadığı bir durum.

Google’a, Pfizer, Türkiye, tazminat yazsanız bu yazı çıkıyor, yani öyle çok araştırma falan yapmaya da gerek yok.

İnsan her satırı okuyamaz eyvallah ama en azından Almanya’da bir otomotiv fabrikasında çalışan bir mühendisin Türkiye’nin yaptığı bir anlaşmanın “gizli” maddesini bilmesi ihtimali üzerine düşünür en azından.

Bir de not aktarayım: Acil kullanım onayıyla aşıları devreye aldığı için ABD de aşı olanlara kâğıt imzalatıyordu.

Hatta o kâğıdın “Beklenmeyen yan etki” bölümünde ölüm de yazıyordu.

Tazminatların milyon dolarla ödendiği ABD’nin aldığı bir önlemdi bu.

Bana da ABD’deki bir otomotiv firmasında çalışan mühendis anlatmıştı bu gizli bilgiyi (!)”

Yazının tamamı için tıklayın!