Gündem
27 Mar 2024 15:05 Son Güncelleme: 27 Mar 2024 15:10

Özarslan: 31 Mart gecesi Keçiören'i kazanıyoruz

CHP Keçiören Belediye Başkan adayı Özarslan, basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği iftar programında konuştu.

CHP Keçiören Belediye Başkan adayı Dr. Mesut Özarslan düzenlenen iftar programda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP Keçiören Belediye Başkan Adayı Dr. Mesut Özarslan’ın basına özel düzenlediği iftar yemeği programı Keçiören Ihlamur Kasrı’nda gerçekleştirildi. Programa CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve parti temsilcileri de katıldı.

Turgut Altınok’un başarı karnesini değerlendiren Özarslan, “30 yıl aynı zihniyet gelmiş, 30 yıl aynı zihniyet devam etmiş. Ortada 200 metre çapında kale, kule, şelale, başka bir şey ben göremiyorum. Gören varsa da söyleyin” dedi. 

KEÇİÖREN ÇÖP İÇİNDE

Keçiören’in en büyük sorunlarından birinin çöp olduğunu ifade eden Özaslan “Keçiören çöp içerisinde yaşayan bir şehir konumunda. Maalesef bir tane konteyner yok. Hem kent estetiği hem de sağlık konusunda sıkıntılı bir kentten bahsediyoruz.  Bütün Keçiörenliler bu durumdan şikayetçi” ifadesini kullandı. 

MAMAK’TA OY KULLANACAĞIM

Özaslan Keçiören’de oy kullanacak mısınız sorusu üzerine "Keçiörenli olduğumu herkes biliyor. Seçim sürecinde Mamak’ta adaylığım söz konusu olduğu için ikametimi oraya taşımıştım. Oyumu Mamak'ta kullanacağım ama Keçiörenliler buralı olduğumu iyi biliyor" açıklamasını yaptı.

KEÇİÖREN’E ULAŞIM SORUNU VAR

“Keçiören’in çok ciddi bir ulaşım problemi var” diyen Özaslan “Keçiören'in 3 ana girişi var; Etlik, Bağlum ve Fatih Köprüsü girişi. Fatih Köprüsü projesine hoyratça bakıldı. Fatih Köprüsünün genişletilmesi gerekir. ABB ile nasıl açabiliriz diye oturduk. Fatih Köprüsünü dörder geliş gidiş şeklinde rahatlatmaya gideceğiz. Keçiören'de eski yapılaşmalar olduğu için otopark alanlarının yetersizliği göze çarpıyor. Modern otoparklar planlıyoruz. Keçiörenimizin düz alanları var. Öğrencilermizden çok büyük talep var. Bisiklet yolu yapacağız” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM UZMANLIK GEREKTİRİR

 “En önemli problemlerimizden biri maalesef 25 senedir söylev şeklinde kalan kentsel dönüşüm projeleri” ifadesini kullanan Mesut Özarslan, “Kentsel dönüşüm bilgi proje gerektirir.  Kentsel dönüşüm çalışmalarımız lafta olan çalışmalar değil. Kentsel dönüşüm tanımını bilmeyenlerin burada nasıl başarılı olacağını hayretle izliyoruz. Emsal artışıyla kentsel dönüşümü çözemezsiniz. ABB ile ortak çalışma yapmak zorundasınız. Birliktelik içerisinde yapılması gereken bir çalışma. Göreve gelirsek, 4 proje ile işe başlayacağız” ifadelerine yer verdi.