Televizyon
30 Kas 2012 11:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:26

ÖZAL'IN CESEDİ DÜNYADA BENZERSİZ Mİ?

Ahmet Özal'ın babasının cesediyle ilgili açıklaması manşetlere "dünyada bir ilk" olarak taşındı. Oysa olayın Adli Tıp boyutu çok farklı.

Türkiye Ahmet Özal'ın açıklamalarını tartışıyor. Babası Turgut Özal'ın 20 yıllık cesedinin aniden simsiyah olduğunu söyleyen Ahmet Özal'ın açıklamaları dünyada bir ilk olarak basında yer aldı. İşin aslı ise bambaşka...

Suna Vidinli'nin sunduğu ve Habertürk TV'de ekranlara gelen 'Perspektif' adlı programında konuşan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

DÜNYADA BENZERİ GÖRÜLMEDİ

Ahmet Özal babası Turgut Özal'ın naaşına yapılan otopsiyle ilgili çok konuşulacak sözler söyledi. Özal "20 senelik bozulmayan ceset Adli Tıp'da yapılan otopsi işleminin bitiminin ardından bir anda siyahlaşmaya başladı. Bu haliyle ceset 'Ben görevimi yaptım gidiyorum' der gibiydi. Bu gerçekten çok şaşırtıcı. Dünya tarihinde benzerinin görülmediği bir şey. Bana göre Allah'ın işi bu..." şeklinde konuştu.

CESEDİN ANİDEN ÇÜRÜMESİ NORMAL

Bu açıklama manşetlere  "dünyada bir ilk" olarak taşındı. Oysa olayın Adli Tıp boyutu çok farklı.

Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy khaber.com.tr'nin konu hakkındaki sorusu üzerine cesedin neden simsiyah olduğuna açıklık getirdi. Prof. Dr. Atasoy şöyle konuştu:

"Özal'ın cenazesinin önemlice bir bölümünün gerek otopsi gerek toksikolojik analize imkan tanıyacak ölçüde bozulmadan kalmış olması sabunlaşma nedeniyledir. Sabunlaşma oksijensiz ortamda meydana gelen bir olaydır ve bu cenazeler oksijenle karşılaştığı anda aniden çürür. Cenazenin kararması bu yüzden çok doğal ve istisnasız meydana gelen bir durumdur. Bu nedenle yeniden defin sırasında cenazeye bakmamaları için Özal ailesini aramıştım. Kısacası her sabunlaşan ceset hava ile karşılaşınca aniden çürüme sürecine girer."