Gündem
20 Haz 2012 08:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:48

ÖZAL'A SUİKASTİ DALAN MI YAPTIRDI? HASAN CELAL GÜZEL'DEN ŞOK İDDİA!

Eski bakan Hasan Celal Güzel, Özal'a yapılan suikasttan Ergenekon'un firari sanığı Bedrettin Dalan'ı sorumlu tuttu

Ferda Yıldırım moderatörlüğündeki Basın Kulisi’nde bu hafta gündem 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın şüpheli ölümüydü.

Eski bakan Hasan Celal Güzel ve Özal’ın kara kutusu Mehmet Keçeciler canlı yayın konuğu olurken, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal ve yakınındaki isimlerden eski bakan Halil Şıvgın ile Bülent Akarcalı’da telefonla canlı yayına bağlanarak,Özal’ın şüpheli ölümüne ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundular.

DALAN’DAN ŞÜPHELENİYORUM
Özal’a yapılan suikast nedeniyle Bedrettin Dalan’dan şüphelendiğini söyleyen Hasan Celal Güzel ’Bedrettin Dalan mafya tipli bir insandı. Ben bu işin içinde Bedrettin Dalan’ın da parmağı olabileceğini düşünüyorum. Çünkü Bedrettin Dalan daha silah patlar patlamaz kendini yere atan ilk kişi olmuştur. Dalan belediye başkanlığını mafya çetesi reisi gibi yaptı. Böyle işleri çok rahat yapabilir bir adamdı. ’ dedi.

AMBULANSLAR KÖŞKTE YOKTU
Özal’ın yakınında bulunan Mehmet Keçeciler ise Hasan Celal Güzel’in bu iddiasının doğru olmadığını ifade ederek, Özal’ın Bedrettin Dalan’dan şüphelenmediğini söyledi. Keçeciler, Halil Şıvgın’ın bakanlığı döneminde köşke 2 adet tam teşekküllü ambulans tahsis ettiğini ancak Turgut Özal’ın öldüğünde ambulansların köşkte olmadığını söyledi.

DALAN NEDEN ORADAYDI?
Canlı yayına bağlanan eski bakan Halil Şıvgın, Hasan Celal Güzel’in Bedrettin Dalan’la ilgili bazı iddialarına katıldığını ifade ederek, yaşadıkları bazı anıları anlattı. Dalan’ın Özal’ın haberi olmadan Amerikan başkanıyla görüşmek istediğini söyleyen Şıvgın, Özal’ın bu görüşmeye izin vermediğini ifade etti. Özal’ın ölümünden sonra Gülhane hastanesinde ailesinin dışında sadece Bedrettin Dalan’ın olduğuna dikkat çeken Şıvgın ’Niye gitti acaba? Orada niye hazır bulundu? En yakınların biri benim biri de Mehmet Keçeciler. Bizler yokuz orada, ama Dalan oradaydı. ’ dedi.

KURTULMAMASI İÇİN HERŞEY YAPILMIŞ
Köşk’te bulunması gereken doktor ve ambulansın o gün bulunmadığını ve Özal’ın donanımsız bir ambulansla hastaneye götürüldüğünü iddia eden Şıvgın, o dönemde yaşanan ihmaller zincirini sıraladı. Şıvgın, Özal’ın hastaneye götürülüşü sırasında da aksaklıklar yaşandığını belirtti. Sağlık Bakanlığı’nın tahsis ettiği gerektiği zaman bir ameliyat da yapılabilecek donanımda bir ambulansın o gün Köşk’te olmadığına dikkati çeken eski Bakan, ’Kıytırık bir ambulansla rahmetliyi alıyorlar. Önce Gülhane aranıyor. Orada hazırlık yapılıyor ama bu Kuğulu Park civarından durum değişiyor, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ’ne yöneliyorlar. Ama Hacettepe bilgilendirilmiyor. ’Özal geliyor ’ diyorlar sadece ama nasıl geliyor, hasta mı, kriz mi geçiriyor… Hastane, ’Acaba hastası mı var, yoksa bir inceleme yapmaya mı geliyor’ diye düşünüyor. Hacettepe ’nin acilinden girmiyorlar, etrafını dolaşıyorlar. Bu 4-5 dakikalık kayba sebep oluyor. İhmaller dizisi devam ediyor. Özal’ın kurtulmaması için her yol denenmiş. ’ dedi.

BABAM 19 MAYIS’TA İSTİFA EDECEKTİ
Canlı yayına bağlanan merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal ise annesi Semra Özal’ın Bedrettin Dalan ve Mesut Yılmaz’ı desteklediğini söyleyen Ahmet Özal, bunun büyük bir hata olduğunu söyledi. Özal’ın ölmeden 4 ay önce önce Emin Çölaşan’ın yazısında Hüsamettin Cindoruk’un Süleyman Demirel’den aldığı bir bilgiyi aktardığını kaydeden Özal ’Bu yazı geçiremeyecek ve bu yılı çıkaramayacak ’ diye... Bu yazılar çıktı. DDK raporunda Çölaşan, Demirel ve Cindoruk’un bir ifadeleri yok bu konuda.

Rahmetli de kalp yetmezliği yok. Zehirlendiği konusunda bir şüphe varsa, mezar açılması gerekiyorsa açılsın. Ancak başka araştırmalar daha önce yapılsın. DDK raporunda suikastla ilgili tek bir kelime yok. Babam ölmeden önce bana istifa edip siyasete döneceğini söylemişti. Babam siyasete dönseydi Türkiye farklı bir yere giderdi. ’ dedi.

 


Yatırım Değeri 61 Milyon Tl! Referans Bakırköy’de Metrekaresi5 Bin Tl!

Bu KanunTaşları Yerinden Oynatacak!

Bu Proje YüzdeYüz Kazandırıyor!

TokiSulukule Konutları Danıştayda!

Gyoder Kentsel Dönüşümün Rant Olarak Görülmemesini Düşünüyor!

TokiTurkuaz Polsan’da 650 Tl Taksitle!

Toki’den 20 BinLiraya DükkanYabancılar Mülk Alırken Turizm Bölgelerine İlgi Gösterdi!

‘Tırtıl’ Türkiye’de Milyar Dolarlık Yatırım PeşindeElde Avuçta NeVarsa Sa-Tı-Yor!

AkbankKonut Kredisi 1491 Tl Taksitle!

Sulukule’den Sonra Fener-Balat-Ayvansaray Projesi İptalEdildi!

Cellini Dream Wave Yuvarlak Yatakla Uykunun Tadına Varın!

Osram Led Işık Koçtaş Mağazaları’nda Alıcıların BeğenisineSunuluyor!

Mamak’a 5400 Konut Yapılacak! Ahmet Haluk Karabel KentselDönüşümü Başlattı!

Emlaktasondakika.Com Sektörün Kurumsal İletişimKoordinatörlerini Bir Araya Getirdi