Televizyon
03 Kas 2012 11:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:20

ÖZAL'A EN YAKIN İSİM SON 48 SAATİNİ ANLATTI!

Gazeteci Yazar Cengiz Çandar, Merhum eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili olarak konuştu.

Özal’ın eski basın danışmanı da olan Çandar, yazdığı son kitabında Özal’ın zehirlenmesiyle ilgili bir bölümğün olduğunu da dile getirdi.
 
Habertürk’te yayınlana Gün Ortası programına katılan gazeteci Cengiz Çandar Özal'ın ölümüyle ilgili çok önemli açıklamarda bulundu.
 
Didem Yılmaz'ın 'Adli Tıp ön raporuyla ilgili bir haberi var. Turgut Özal’ın zehirlendiğini düşünüyor musunuz?' sorusu üzerine konuşan Çandar zehirlenme iddilarını somut bir iddia olarak görmediğini dile getirdi.

KÜRT SORUNU ÇÖZÜLECEKTİ
 
"Zehirlendi iddiasının arka planında yatan tam Kürt sorunu çözülecekti , işte bunun çözülmesini istemeyen çeşitli güçler tarafından bir tür süikastla zehirlendi Sayın Cumhurbaşkanı. Böyle bir uygulama yapıldı.  İddia bu bu anlamda bir bağlantı var.  Tabi kitapta Turgut Özal ile ilgili Kürt meselesine yaklaşım çözüm için nasıl tasavvurları oldu. Buna ilişkin diyaloglar bir hayli var. Yani zaten kitapta var. Yani bende bu tür bir kitap yazma  nedenlerinden biri buydu.
 
ÖZAL ÖLÜMÜ DOĞAL

Özal’ın ölümüne gelinecek olursa onunla ilgili de bir bölüm var. Bendeki kanaat doğal ölüm olduğu şeklinde. Şaşırtıcı bir şey yani zehirlenerek öldürüldü yada bir suikasta kurban gitti iddiasını dillendirmek daha heyecan verici ve bu iddianın sahibini de ekranlara taşıyıcı kendini önemsetme gücü var.

ÖLMEDEN ÖNCEKİ SON 48 SAATİ

Bunu bilmeme rağman ölümünden yaklaşık 48 saat önce birlikteydik. Son bir saatinde onu orta asya ve Azerbaycan gerzisinden getiren uçak  ankaraya ayak basmadan önceki son bir saatini yine bu ateşkes, PKK , Kürt meselesi , Kafkasya'da durum bunları konuşarak geçirdik. Uçak ayakları piste değeceği zaman vedalaştık. İstanbul’da Cumartesi harbiye ordu evinde orada kalırdı. 'Orada öğleden sonra buluşup tekrar devam edelim konuşmamıza' dedi ve buluşacağımız saatte hayatını kaybetmişti. Son görüşmemzi oldu ve ben hemen  Ankara’ya gitti malüm haberi üzerine olayın sıçaklığı içerisinde ölüme tanık olmuş olan bizzat eşi Sayın Semra Özal olsun işte doktorları başkaları ve Köşk'teki görevli unsurlardan olayın hikayesini dinledim. Bende dillendirilen bu iddiaları uyandıran bir kanı uyandırmadı.

 SEMRA ÖZAL'DA İDDİALARA MEYLETTİ
 
O zaman Semra Özal bunları dillendirmedi daha sonra oda inanmaya meyletti. Kendince anlaşılabili haklı gerekçeleri olabilir. Zaten Oğlu Ahmet Özal’da bugün galiba o iddiada ama ben bugün çıkan haberlere rağmen o kanımı değiştirecek kadar o haberleri  somut sağlam kanıtla ve delillerle ortaya konduğunu hala görmüş değilim. Eğer konursa o zama söylenecek bir şey yok."