Gündem
04 Oca 2022 07:49 Son Güncelleme: 04 Oca 2022 07:49

Öz Orman İş Sendikası'ndan İBB'ye tepki!

Öz Orman İş Sendikası bir basın açıklaması yayımladı.

Öz Orman İş Sendikası bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, "Her şey çok güzel olacak diyen CHP belediyesi, İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri Hayvanat Bahçesi İşletmeciliğinde (AĞAÇ A.Ş) çalışan işçiler, kış gününde işten çıkarıldı." ifadelerini kullandı.

Öz Orman İş Sendikası yayımladığı bildiride şu ifadelere yer verdi:

‘‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’’ iştiraki olan ‘İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği San. ve Tic. A.Ş’ de asgari ücretle çalıştırılan işçiler Ağaç Aş yönetimi tarafından kış gününde açlığa mahkum edilip, ücretsiz izne çıkarılıyor.

Ülke genelinde işçiler için hükümet kısa bir süre önce ücret artışına giderken, bu rakamları yeterli bulmadığını dile getiren CHP, belediyelerinde işçilere 5000 TL ücret vereceğini açıklamıştı.

Her şey çok güzel olacak diyen CHP belediyesi, İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri Hayvanat Bahçesi İşletmeciliğinde (AĞAÇ A.Ş) çalışan işçiler, kış gününde işten çıkarıldı.

Sendikal özgürlüklere kast edildiği, bizzat yönetim tarafından işçilerin tehdit edildiği, sendikal tercihlere saygı duymayan yönetimin şimdi de işçileri ücretsiz izne çıkarıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan her bir işçinin sendikal düşüncelerinden dolayı işten çıkarılmaları kabul edilemez.  

Yetkili Sendika Öz Orman İş olarak bu güne kadar Ağaç Aş de sendikal faaliyetler sürdüren, işçilerimizin kişisel tercihlerine her zaman saygı duyan yaklaşımımız gereği bugün yapılan zorlamalar, tehditler karşısında da susmayacağımız bilinmelidir.

Uzun bir süreden beri tartışmaların odağına oturtulan İstanbul Ağaç Aş bütün enerjisini İstanbul’a harcaması gerekirken, bugün görülen tabloda yönetim kademeleri işi gücü bırakmış Temmuz ayı istatistiklerinde 19 üyesi olan ölü bir sendikayı diriltmeye çalışıyorlar.

Aynı zamanda Çalışma Bakanlığı tarafından yapılacak olan denetlemelerle ilgili gönderilecek müfettişlerden işçiyi kaçırma amacı güden bir hile mi söz konusu?

İyi Parti ve CHP politikası ile yönetilen, İstanbul AĞAÇ AŞ.  Aynı zamanda İYİ PARTİ Genel Başkan Yardımcısının eşi olan Genel Müdür Ali Sukaş tarafından yönetiliyor.

Öz Orman İş Sendikası olarak yapılan zulümler karşısında sorulacak tek bir sorumuz var; İYİ parti sloganlarındaki HZ. ÖMER ADALETİ’  bu mu?

Israrla hatırlatıyoruz!

İstanbul Ağaç Aş’de görev yapan her bir işçi bizim için değerlidir. Biz Öz Orman İş Sendikası olarak hiçbir surette işçilerimizin mağdur edilmesine asla izin vermeyeceğiz.

Bu konuyla ilgili olarak bütün yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı kamuoyuna arz ederiz.