Oyunculuğu bıraktı

Bugüne dek aralarında ‘Yemin’, ‘Karadağlar’, ‘Küçük Kadınlar’, ‘Sudan Bıkmış Balıklar’, ‘Saklı Kalan’ ve ‘Muhteşem Yüzyıl’ın da bulunduğu 12 dizide rol alan Burak Sağyaşar, oyunculuğu bırakmasının nedenlerini ve özel hayatıyla ilgili bilinmeyenlerini HT Magazin’e anlattı.

Oyunculuğu bıraktı - Sayfa 1

Bugüne dek aralarında ‘Yemin’, ‘Karadağlar’, ‘Küçük Kadınlar’, ‘Sudan Bıkmış Balıklar’, ‘Saklı Kalan’ ve ‘Muhteşem Yüzyıl’ın da bulunduğu 12 dizide rol alan Burak Sağyaşar, oyunculuğu bırakmasının nedenlerini ve özel hayatıyla ilgili bilinmeyenlerini HT Magazin’e anlattı.

112
Oyunculuğu bıraktı - Sayfa 2

Başına geçtiğiniz Focus Film özellikle günlük dizileriyle biliniyor. Günlük dizileri tercih etmenizin sebebi nedir? Günlük dizi fikri bundan 3-4 yıl önce sektörün tıkandığı ve aynı konuların işlendiği bir dönemde ortaya çıktı. Her gün arkası yarın gibi bir hikâye anlatmaya karar verdik. Önce bir denemeyle başladık, şu an 5 tane günlük dizimiz var. Biz sektörde kendimiz bir kulvar açtık. Gündüz kuşağına renk kattığımızı düşünüyoruz. Focus Film zannedildiği gibi sadece günlük dizi yapan bir yapım şirketi değil. Bugünden sonra sektörün en iyi oyuncularıyla, en doğru ekipleriyle çalışan bir yapım şirketi olacak. Yapımcı olarak bu konuda garanti veriyorum.

212
Oyunculuğu bıraktı - Sayfa 3

Oyunculuğu bırakma kararınızda ne etken oldu? Son dizimde çekim için bekliyorduk. Hava kapalıydı. “Yağmur yağar mı yoksa bulutlar dağılır mı?” diye tartışıyorduk. Bu şekilde 3 saat oturduk. O gün “Ben ne yapıyorum?” dedim. Daha sonrasında Timur Savcı’dan ‘Muhteşem Yüzyıl’ için teklif aldım. 4 bölümlük bir rol olduğu için kabul ettim. Jübileyi ‘Muhteşem Yüzyıl’ ile yapmak çok güzel oldu, zirvede bırakmış oldum. Sonrasında da yapımcı olarak devam etmeye karar verdim. Fikirlerimi bir şekilde harekete geçirmem gerekiyordu. Arkamda da güçlü bir yapım şirketi var. Bundan sonra kameranın arka tarafında yer almaya karar verdim. Kendime sığamadım aslına bakarsanız. Yaptığım işlerin hepsi birbirinden güzeldi. Hiç pişman değilim.

312
Oyunculuğu bıraktı - Sayfa 4

Bu dönemde 2 yeni diziniz ekrada olacak. Biraz bahseder misiniz? ‘Alın Yazım’ günlük dizi olarak Kanal D’de yayınlanacak. Bir genç kızın hayatla verdiği mücadeleyi anlatan bir dizi. Diğeri de TRT’de yayınlanacak olan ‘Hayat Ağacı’. Büyük bir ailenin birlikte zorluklara nasıl göğüs gerdiğini anlatan bir aile dizisi. Bunun dışında bir proje daha var ancak o ocak ayında. Ben Focus Film’e haftalık dizi ve film yapmaya geldim. Haftalık dizilerin ve filmlerin yapımcılığını ben yapacağım. Oyunculuk yaparken tanıştığım insanların ve bağlantılarımın faydalı olacağını düşünüyorum. Bir oyuncunun ne hissettiğini, psikolojisini en iyi anlayabilecek yapımcılardan biriyim.

412