Teknoloji
27 Mar 2021 00:12 Son Güncelleme: 27 Mar 2021 00:12

Oyuncular İçin Monitör Seçimi Nasıl Yapılır?

Oyuncu monitörü olarak da adlandırılabilen modellerden en uygun olanı tercih edilerek avantaj sağlanabilir.

Oyuncular için monitör; oyundaki başarıyı, grafik kalitesini ve akıcılığını doğrudan etkilemektedir. Oyunlardaki başarısını arttırmak ve en iyi verimi almak isteyen oyuncular, monitör seçiminde bazı detaylara dikkat etmelidir. 

Oyuncular İçin Monitör Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oyuncular için tercih edilecek monitör modellerinde; farklı ekran özellikleri, tepkime süresi, yenilenme hızı gibi pek çok kritere sahiptir. Pek çok standart bir oyuncu farkında olmasa da espor gibi önemli oyunlarda, yenilenme hızı gibi kriterler önemlidir.

Çözünürlük

Monitör için çözünürlük, 1920 x 1080 Full HD minimum değer olmalıdır. Ancak daha kaliteli görüntüler ve grafikler elde etmek isteyenler için QHD değerlendirilmelidir.

Piksel Yoğunluğu

Monitör kalitesi için önemli ve çoğu zaman es geçilen detaylardan birisi de piksel yoğunluğudur. PPİ olarak da adlandırılan bu özellikte, inç başına 109 piksel tercih edilirken ekran boyutu ne kadar yüksek olursa, elde edilecek performans da o kadar yüksek olacaktır.

Yenilenme Hızı

Hertz ya da kısaca Hz olarak tanımlanan yenileme hızı, bir monitörün saniyede kaç defa yenilendiğini ifade eder. Standart bilgisayar kullanımlarında 60 Hz yenileme hızı yeterli olsa da oyuncular için monitör söz konusu olduğunda bu değer en az 120 Hz olmalıdır.

Tepki Süresi

Tepki süresi, monitördeki tek piksellerin renk değiştirme süresini ifade etmektedir.  Bu hız ne kadar düşük olursa, ekrandaki bulanıklık o kadar artacaktır. Bu nedenle espor gibi rekabetin üst düzeyde olduğu oyunlarda, geride kalmamak adına yüksek tepki süresine sahip bir monitör tercih edilmelidir.

 

Tasarım ve Yapı

Son dönemlerde daha bütçe dostu fiyatlar ile piyasaya sunulan kavisli monitörler, oyuncular için daha iyi bir seçenektir. Ekrana daha fazla hakim olmayı sağlayan kavisli monitörlerde 30 inç ultra geniş seçeneği oyuncular için en iyi seçenek olacaktır.

Tüm bu özellikler ile birlikte ekranın belirtilen özellikleri, maksimum ulaşılabilecek değerleri ifade etmektedir. Bilgisayardaki işlemci, RAM ve ekran kartı gibi pek çok birim monitörde bu değerlere ulaşılmasında önemli bir faktördür. Bu nedenle oyuncu monitörü olarak tercih edilecek bu ürünlerde, donanımlarla da iyi bir destek sağlanmalıdır.

ETİKETLER
#monitör