Oyuncu, şarkıcı, futbolcu: Kimler yok ki! İşte en renkli vekil adayları...

28’inci dönem için milletvekili listeleri hazırlıklarına başlayan siyasi partiler, renkli aday adayları ile dikkat çekiyor. Bu isimler arasında sinema ve müzik dünyasından spor sahalarına, akademiden basına kadar çok farklı yelpazeden aday adayları bulunuyor.

Oyuncu, şarkıcı, futbolcu: Kimler yok ki! İşte en renkli vekil adayları... - Sayfa 1

İşte vekilliğe talip olan renkli simalardan sadece birkaçı...

19
Oyuncu, şarkıcı, futbolcu: Kimler yok ki! İşte en renkli vekil adayları... - Sayfa 2

İBRAHİM TATLISES BEŞİNCİ KEZ ADAY

AK Parti’de daha önce dört kez Şanlıurfa’dan aday olan ancak listeye giremeyen sanatçı İbrahim Tatlıses, bu ısrarından yine vazgeçmedi. Türk Halk Müziği’nin önemli sesi olan Tatlıses, 28’inci dönem milletvekili olabilmek için yeniden başvurusunu yaptı.

29
Oyuncu, şarkıcı, futbolcu: Kimler yok ki! İşte en renkli vekil adayları... - Sayfa 3

HULKİ CEVİZOĞLU AK PARTİ’Yİ TERCİH ETTİ

Gazeteci, yazar ve akademisyen Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu da AK Parti’den aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler arasında. Bir dönem hazırladığı ‘Ceviz Kabuğu’ programıyla tanınan 1958 Giresun doğumlu Cevizoğlu, siyasete uzak bir isim değil. 22 Temmuz 2007 Türkiye Genel Seçimleri’nde Ankara 1. Bölge’den bağımsız milletvekili adayı olmuş fakat seçilememişti. 23 Kasım 2009 tarihinde de Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Kurucu Genel Başkanı oldu ancak görevinden 39 gün sonra 13 Ocak 2010’da istifa etti.

39
Oyuncu, şarkıcı, futbolcu: Kimler yok ki! İşte en renkli vekil adayları... - Sayfa 4

YEŞİL SAHALARDAN POLİTİKA SAFLARINA

İYİ Parti, futbol dünyasından 2 isim transfer etti. İlk isim eski milli futbolcu Gökhan Zan’dı. Genel Başkan Meral Akşener, Zan’a grup toplantısında rozetini taktı. Diğer isim ise Trabzonspor’un efsane oyuncularından, teknik direktör Ünal Karaman oldu.

49