Gündem
25 Kas 2013 10:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

Oyuncu Barış Atay adliyede

Aralarında oyuncu Barş Atay'ın da olduğu 14 zanlı, sağlık kontrolünün ardından Ankara Adliyesi'ne götürüldü.

Geçtiğimiz cuma günü 'Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü' ekiplerinin, 8 ilde düzenlediği operasyonda "Redhack" ve "Anonymous" ile bağlantılı oldukları iddiası ile gözaltına alınan ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 14 kişinin emniyetteki ifade işlemleri tamamlandı.
 
Aralarında oyuncu Barş Atay ile Anonymous sorumlusu olduğu iddia edilen N.A'nın da bulunduğu ikisi kadın 14 zanlı, sağlık kontrolünün ardından Ankara Adliyesi'ne götürüldü. 
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin  22 Kasım'da Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Mersin ve Diyarbakır'ın da aralarında olduğu 8 ilde eş zamanlı düzenledikleri operasyonlarda, başka kişi veya kurumlara ait bilgisayara yetkisiz erişim sağladığı, gizli ve kişisel bilgileri ifşa ettiği, bilgisayar sistemlerini çalışamaz hale getirdiği iddiasıyla 14 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında dizi oyuncusu Barış Atay'da yer alıyor.
 
Bu kişilerin ayrıca Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve YÖK'ün internet sitelerine saldıran bilgisayar korsanları olduğu belirtilmişti.