Gündem
28 Oca 2011 11:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:00

ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ'NİN CEMİLE'SİNDEN BAŞBAKANLIK'A RET! TEKLİFİ NEDEN KABUL ETMEDİ?

Ali Kaptan'ın zulmü, Cemile'yi sembol yapacaktı. Dizinin yapımcıları Başbakanlık'ın isteğini reddetti.

Daha önce de “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisindeki “Caroline” için söylenen, “Gavur” sözünü insan haklarına aykırı bulan ve bu sözün çıkarılmasını sağlayan Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, şimdi de dizideki “Cemile” karakterini canlandıran Ayça Bingöl’ü, kadına karşı şiddet konulu kampanya filminde oynatmak istedi. Ancak İnsan Hakları Başkanlığı, bu kez yapımcı şirketten olumsuz yanıt aldı.

İZİNSİZ RÖPORTAJ BİLE YAPILMIYOR
Şirket, dizinin özel prodüksiyonla yapıldığını ve oyuncularla özel sözleşmeleri bulunduğu gerekçesiyle, talebe olumsuz yanıt verdi. Şirket, dizi oyuncularının izinsiz röportaj bile veremeyeceğini belirterek bu teklifi geri çevirdi.

‘BİZE BÖYLE BİR TALEP GELMEDİ’
Öte yandan, “Öyle Bir Geçer ki” isimli dizinin yapımcı şirketi “D Prodüksiyon” yetkilileri, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı’ndan kendilerine “resmi bir talep gelmediğini” söyledi.

Başkanlık kaynakları ise ilkesel olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerinde, muhatap kanal ve prodüksiyon şirketiyle temasa geçtiklerini ancak bu proje konusunda olumsuz yanıt aldıklarını söyledi.

Ezildikten sonra ayağa kalkan kadın
Son zamanların en popüler dizilerinden biri olan ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ dizisindeki Cemile, eşi Ali Kaptan tarafından şiddet görüyor. Kocasına duyduğu hırsla Caroline’i bıçaklayan ve hapse girip çıktıktan sonra eşinden boşanan Cemile, hayata yeniden tutunuyor ve çocuklarına bakmak için evlere temizliğe gidiyor.

Habertürk