Gündem
05 Oca 2013 15:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:35

OYAK'TAN MUHAFAZAKAR MEDYA AÇILIMI!

Uzun yıllar boyunca Zaman, Yeni Şafak, Bugün, Vakit gibi gazetelere reklam vermeyen Oyak Grubu, bu yıl bir ilke imza attı.

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK)’tan muhafazakâr medya açılımı. Uzun yıllar boyunca Zaman, Yeni Şafak, Bugün, Vakit gibi gazetelere reklam vermeyen Oyak Grubu, bu yıl bir ilke imza attı. Oyak, tarihinde ilk kez yılsonu faaliyet sonuçlarını Zaman ve hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetelerine tam sayfa ilan vererek duyurdu. İlanların Zaman ve Sabah’ta yayınlanması “Oyak Grubu Cemaat ve hükümetle yakınlaşmak istiyor”yorumlarını da beraberinde getirdi.

İşte Oyak Grubu’nun gazetelere verdiği o tam sayfa ilan:

“Biz 100 yıllık geçmişi olan bir kurumuz. Ancak kendimizi hiç yaşlı hissetmedik. Yarım asır önce, dünyanın gelişmiş demokrasilerindeki benzer kurumlar çizgisinde yeniden yapılandık, ama ülkemizin değerlerini bir saniye bile unutmadık.

Üyelerimizin küçük tasarruflarını bir araya getirdik, uzun vadeli, büyük ve karlı yatırımlara dönüştürdük. Büyük düşündük ama her bir üyemizin küçük tasarruflarıyla büyüdüğümüzü unutmadık. Her geçen yıl üyelerimizin varlıklarını arttırarak onların yanında olduk.

Devlet bütçesinden hiçbir katkı almadık, ama üyelerimiz ve ülkemiz için hep değer yarattık. 2009-2011 yılları arasında Türkiye’de ödenen tüm vergilerin yüzde 0.71’ini (5.1 milyar TL) , toplam kurumlar vergisinin ise yüzde 1ini (753 milyon TL) öderken, toplam ihracatın yüzde 3.71’ini (12.9 milyar USD) yaptık. Sadece 2012 yılında tüm vergilerin yüzde 0.70’ini ( 2 milyar TL) ve toplam kurumlar vergisinin ise yüzde 1.6’sını (480 milyon TL) öderken, toplam ihracatın yüzde 2.7’sini (4.1 milyar USD) gerçekleştirdik.

Bir tamamlayıcı mesleki emeklilik fonu olarak, tasarruf bilincini, geleceğe güvenle bakmayı sağlayan bir güce dönüştürdük. Türkiye’de diğer meslek gruplarının da bu yönde adımlar atmasını teşvik etti.
Türkiye ile büyüdük, Türkiye’yi büyüttük.

Başarılı bir yılı geride bırakırken, 275 bini aşan üyemiz ve 29 bin çalışanımız ile ülkemizin yeni yılını en iyi dileklerimizle kutluyoruz.  Hizmet ve değer yaratmaya, 2013’te de tüm heyecanımızla devam edeceğiz…”

ekonomiekibi.com