Gündem
02 Nis 2024 19:23 Son Güncelleme: 02 Nis 2024 19:26

Oy pusulasında skandal hata: Adı başka partide yazıldı

Samsun'un Bafra ilçesinde DSP Belediye Başkan Adayı Murat Arabacı'nın yanlışlıkla Memleket Partisi adayı olarak oy pusulasına yazıldığı ortaya çıktı. İlçedeki partiler, sonuçlara itiraz etti.

Bafra’da 31 Mart yerel seçimlerine 15 siyasi parti katıldı. Sandıktan mevcut Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 33 bin 163 oy ve yüzde 38.84'lük oranla birinci çıktı.

Gazete Duvar'ın haberine göre; Ancak, oy pusulasında ilçede aday göstermeyen Memleket Partisi’nin logosunun altında DSP adayı Murat Arabacı'nın adının olduğu ortaya çıktı. Ayrıca pusulada DSP logosu da yer almadı. Bunun üzerine İYİ Parti, Memleket Partisi, Yeniden Refah ve DSP; İlçe Seçim Kurulu'na seçimin iptali için başvurdu.

'ADAYIMIZ BAŞKA PARTİDEN GÖSTERİLMİŞ'

Memleket Partisi Samsun İl Başkanı Recep Kılıç, ilçede oy kullanırken yanlışlığı farkettiğini belirterek, “Memleket Partisi’nin Belediye Başkanı adayı olmamasına rağmen oy pusulasında partimizin amblemi altında DSP adayının adının olduğunu ve DSP’nin oy pusulasında amblemi olmadığı gördüm. Bu da 2972 sayılı Mali İdareler Kanunu'nun 298. maddesinde net bir şekilde belirtildiği gibi seçime girdiği halde, oy pusulasında amblemi bulunmayan partilerin veya seçime girmediği halde oy pusulasında amblemi bulunan partinin adaylarının oy pusulasında gösterilmesi açık ve net bir şekilde seçimin iptalini gerektiren bir hatadır. Bu yasada çok açık ve net bir şekilde belirtilmiştir. Biz de seçimin iptali için başvurduk” dedi.

'BASKI ALTINDAYIM'

Demokratik Sol Parti (DSP) Samsun İl Başkanı Bünyamin Demirsoy, "Bafra İlçemizde olağanüstü gelişmelerle karşı karşıyayız. Demokratik Sol Parti Samsun İl yetkilisi olarak burada olan bir yanlışlığı genel merkezimizden aldığımız talimatı uygulamaya geldik. Ama ne yazık ki, genel merkezimiz de başlangıçta 'itiraz dilekçesini ver' demesine rağmen şu anda fikir değiştirerek dilekçeyi geri çekmemizi istiyor. İl başkanlarımız arıyor, AK Parti ittifakından arayanlar var. Buradan tekrar sesleniyorum, işin doğru tarafına geçelim, gerçekten bir yanlışlık var, bunu gözümle gördüğüm için bu kararı almak zorunda kaldım. Biz bu süreçte halkın yanında olalım, doğrusunu yapalım, kararı da millet versin, tarafımız yok, doğrunun yanındayız” diye konuştu.

Seçilen belediye başkanının AK Parti'den olması ve bir önceki seçimde DSP'nin Cumhur İttifakı'nı desteklemesi nedeniyle DSP Genel Merkezi'nin itiraz dilekçesini geri çektirmek istediği iddia ediliyor. Fakat ilçedeki diğer partilerin de itiraz dilekçesi verdiği öğrenildi.