Övgün Ahmet Ercan'dan İstanbul ve Kahramanmaraş depremiyle ilgili açıklama! "Korkunç bir durum"

Kahramanmaraş'ta meydana gelem depremler Türkiye'yi yasa boğdu. 11 ili etkileyen depremler sonrasında uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıcı etkisinin yüksek olduğunu belirterek, "İşin ilginç tarafı bu depremin yıkım gücü 12'dir. Böyle bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü." dedi. Ercan, beklenen Marmara depremiyle ilgili de açıklama yaptı.

Övgün Ahmet Ercan'dan İstanbul ve Kahramanmaraş depremiyle ilgili açıklama! "Korkunç bir durum" - Sayfa 1

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremler 11 ili etkiledi. Binaların yıkılmasına ve can kayıplarının yaşanmasına yol açan depremler sonrasında uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

114
Övgün Ahmet Ercan'dan İstanbul ve Kahramanmaraş depremiyle ilgili açıklama! "Korkunç bir durum" - Sayfa 2

11 ili sarsan Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıcı etkisinin yüksek olduğunu belirten Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "İşin ilginç tarafı bu depremin yıkım gücü 12'dir. Böyle bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü" dedi.

214
Övgün Ahmet Ercan'dan İstanbul ve Kahramanmaraş depremiyle ilgili açıklama! "Korkunç bir durum" - Sayfa 3

Beklenen Marmara depreminin etkileyeceği en büyük alanın İstanbul olacağını ifade eden Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan "Dolayısıyla İstanbul'da ne olur olayını daha fazla konuşmaya gerek yok. Orana baktığınız zaman korkunç bir durum ortaya çıkıyor" dedi.

314
Övgün Ahmet Ercan'dan İstanbul ve Kahramanmaraş depremiyle ilgili açıklama! "Korkunç bir durum" - Sayfa 4

"İŞİN İLGİNÇ TARAFI..."
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Boğaziçi Aydınlar Topluluğu (BAT) tarafından İstanbul'da düzenlenen "Depremde Güvenlik" konulu toplantıda konuştu.

414