Güncel
15 Oca 2020 12:10 Son Güncelleme: 15 Oca 2020 15:12

Oturma Grubu Seçerken Dikkat Edilecek Noktalar

Oturma grubu seçerken nelere dikkat edilmeli? Uygun fiyattan şaşmadan kaliteli oturma grubu nasıl seçilir? bu yazımızda...

Mobilya seçimi kuşkusuz titizlikle yapılması gereken tercihlerden biridir. Uzun yıllar hiçbir sorun yaşamadan kullanabileceğiniz mobilyaları tercih ederek yaşam alanlarınızın konfor çıtasını da yükseltebilirsiniz.  Peki, oturma grubu seçimi yaparken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?  Eviniz için en doğru koltuk takımını nasıl seçebilirsiniz?

  • İlk Dikkat Edilecek Nokta: Ölçü

Öncelikle koltuk takımı için ayırdığınız alanın ölçülerini biliyor olmanız gerekiyor. Bildiğiniz gibi koltuk takımları pek çok farklı ölçüde üretilebiliyor. Ayırdığınız alanı en verimli şekilde kullanabilmek için  bu alanın ölçülerini en uygun olan koltuk takımlarına yönelmelisiniz. Sadece 1 santimetrelik bir büyüklük ile koltuk takımının bu alana sığmasını engelleyecektir. Dolayısıyla ölçü, öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken unsurların başında geliyor.

  • Konfor Çok Önemli

Gün sonu yorgunluğundan kısa sürede arınmanızı sağlayacak bir oturma grubu istiyorsanız konforuna da dikkat etmelisiniz. Vücut ergonomisi ile uyumlu olarak dizayn edilmiş koltuk takımlarının gayet rahat bir şekilde kullanılabileceğini belirtelim. Sadece oturma alanının değil yaslanma alanının da vücut yapısına uygun olarak tasarlanmış olması gerekiyor. Oturduğunuzda kendinizi rahat hissetmelisiniz ve vücudunuzun herhangi bir yerinde rahatsızlık hissi veren bir çıkıntı olmamalıdır.

  • Sünger ve İskeletine Dikkat Edin.

Oturma gruplarının uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi için üretimde kullanılan süngerin ve iskelet yapısının kaliteli materyaller ile hazırlanmış olması gerekiyor. Uzun kullanım ömrünün sadece koltuk takımlarının iskelet yapısı ile ilgili olduğu düşünülür. Oysa kullanılan süngerler de koltukların kullanım ömründe belirleyici bir unsurdur.

  • Temizlenebilir Döşemelik Kumaş

Döşemelik kumaşın kolaylıkla temizlenebilir olması dikkat etmeniz gereken unsurlardan biridir. Eğer evinizde evcil hayvan besliyorsanız suni deri ile kaplanmış olan koltuk takımlarından uzak durun. Aynı zamanda çocuklu aileler pratik bir şekilde silinerek temizlenebilen ve kolaylıkla olmayan kumaşlarla kaplanmış oturma gruplarına yönelmelidir.

  • Uygun Fiyat

Elbette kuşkusuz herkes için önemli olan bir diğer kıstas da fiyatın uygun olmasıdır. Ancak bu noktada çok derin bir araştırma yapmanıza gerek yok. Çünkü kaliteli mobilya modellerini uygun fiyatlarla satın almanızı sağlayan internet siteleri çok sayıda kişi tarafından keşfedilmiş durumda… Bunlar arasında en çok tercih edilen medusahome.com.tr oluyor. Özellikle oturma gruplarında oldukça geniş bir model ve renk seçeneği yelpazesi sunması bu internet sitesinin yoğun ilgi görmesini sağlayan nedenlerden biri!